Не съм в състояние да обърна внимание на всеки и

...
Не съм в състояние да обърна внимание на всеки и
Коментари Харесай

От Лески до Цар Освободител – способни да посегнат на всичко

„ Не съм в положение да обърна внимание на всеки и да отговоря на всички тъжби, които получавам. Вече регистрирахме връх по закъснение на отговор, предстоящ от притежатели на парцели – културна полезност, писали до Националния институт за недвижимо културно завещание за мнение. До скоро беше 8 години, към този момент е дванадесет. “ Това разгласи министърът на културата проф. Велислав Минеков на конференция във ведомството си.   

„ Но за това не са отговорни работещите в Института, отговорни са тези, които го унищожиха, като тяхната цел е била корупция и заличаване на паметниците на културата. Независимо къде са те – Пловдив, Русе или Варна. Разрухата е безконтролна и остава ненаказана.

От Лески до Цар Освободител – предшествениците ми са били способни да посегнат на всичко “ – продължи служебният министър и даде съответни образци с реставрационни планове по двата паметника, които дефинира като демонстрация на " дебелоочие в името на асимилиране на средства ". Проф. Минеков изрази вяра " безсрамниците " да се извинят.
„ Решението е да променим Закона за културното завещание. Затова, като част от държавното управление, което би трябвало да приготвя изборите, нашата цел е да прокараме  основни пътеки за промени в няколко закона, измежду които преди всичко е Законът за културното завещание. Другите са Законът за авторското право и сродните му права, Законът за протекция и развиване на културата в частта му, отнасяща се до Фонд „ Култура “ – разясни министър Минеков.

Очаквайте детайлности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР