Не съм убеден, че това е незаконно. Това заяви Нели

...
Не съм убеден, че това е незаконно. Това заяви Нели
Коментари Харесай

Парадокс: Няма списък с хронични заболявания, по който да се приемат деца в детски градини

Не съм уверен, че това е нелегално. Това съобщи Нели Кацарска, шеф на 155-та детска градина в Слатина, в коментар по отношение на това по какъв начин влизат децата в детски градини и огромният брой хронични болести по документи на признати в детски градини деца в София.
Тя посочи, че детската градина не можело да оспорва лекарски решения и че към момента детските градини нямат лист със болести . По думите на Кацарска в този момент детските градини работили по разпоредба, в която влизали над 400 диагнози. Водим се от лекарския протокол, добави тя пред bTV.
Въпросът е, че доста от признатите деца са признати с диагнози, които не дават преимущество при банкет според листата с хронични болести на здравното министерство – и по остарелия, и по новия лист, включи се и Васил Николов от Инициативен комитет за качествена и новаторска просветителна система. Става въпрос за седем-осем болести, като най-често става въпрос за атопичен дерматит. Хроничният ринит влиза при избрани условия – като алергия против полени, посочи Николов. Той се съгласи, че не може управленията на детските градини да не се преценяват с наредбата и би трябвало виновните органи да се задействат за съблюдаване на рестриктивните мерки.
Няма прецизен лист на тези болести, които водят до преимущество при записване. Трябваше представител на здравното министерство да изясни, сподели Цвета Брестничка, ръководител на УС на Асоциация " Родители ". Това е пропуск от години, посочи тя. И добави, че сегашният лист бил за диспанзеризиране , което значи, че съответният шеф в действителност би трябвало да преценя.
Николов обаче сподели протокол за банкет в 155-та градина, съгласно който се цитирало като съображение разпоредба (бел. ред. – разпоредба 8 на Столична община), която щяла да излезе половин година по-късно. Може би датата е сбъркана , не мога да кажа. Всеки може да види протокола, тъй като е обществен, както и всички останали, сподели Кацарска и предложения всеки искащ да покаже протоколите. А Николов извади и предписание на зам.-кмета на София Тодор Чобанов и добави, че има и още подозрителни протоколи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР