Не съм твърдял, че президентът Радев е лъжец. Просто казах,

...
Не съм твърдял, че президентът Радев е лъжец. Просто казах,
Коментари Харесай

Каракачанов: Не съм твърдял, че президентът Радев е лъжец

" Не съм твърдял, че президентът Радев е измамник. Просто споделих, че не знам от кое място излезе тази сума от 3,5 милиарда лв. за самолетите, тъй като аз знам какви са офертите ". Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов пред bTV.
Той още веднъж удостовери, че офертата за изтребителите е 2 милиарда и 200 милиона лв., като " ще се опитаме да понижим тази цена, като това няма да бъде за сметка на качествата на самолетите ".
Припомняме, съгласно министър Красимир Каракачанов, цената на изтребителите Ф-16 е 2,2 милиарда лева Според президента Румен Радев, сумата е 3,2 милиарда лева при 100% предплатено заплащане.
Според Каракачанов ДДС-то няма значение, тъй като това е междудържавен контракт и данъкът: " излиза от единия джоб и влиза в другия ".
В цената влиза цялото съоръжение, само че що се отнася до въоръжението, да вземем за пример броят на ракетите е понижен, с цел да " не се хвърлят непотребни пари на този стадий ", съобщи министърът.
" Ако някой си прави сметка, че ние като купим този аероплан, 40 години няма да купим нито една ракета или бомба, това не е по този начин ", акцентира Каракачанов.
Той съобщи, че боеприпасите би трябвало да минат още веднъж развой по лицензиране след 5 години.
Другият изтребител, който е бил обсъждан за закупуване от Българската войска - " Грипен ", са били препоръчани без никакви ракети, увери Каракачанов.
" Инфраструктурата за всеки аероплан е друга ", съобщи военният министър, който не отхвърли, че е скъпа, само че показа, че има вид част от вложенията в този момент да минат по партньорска стратегия.
Относно рецензиите към него за стартирания развой за ремонт на самолетите Су-25, той изясни, че го упрекват поредно ту в американофил, ту в русофил.
Няма доста разновидности за ремонта на съветските изтребители, а българският цех е правил подобен през 2002 година, след което е изгубил лиценза си за тази активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР