Не съм тук по поръчение на никого - да размазвам

...
Не съм тук по поръчение на никого - да размазвам
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Не може прокуратурата да публикува СРС-та

Не съм тук по предписание на никого - да размазвам един или различен. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV Бойко Рашков, който през вчерашния ден бе назначен за член на правния съвет към президента Румен Радев. Не съм поканен персонално от президента. Получих покана от различен от екипа - проф. Емилия Друмева. Тя ме предложения напълно колегиално, сподели още Рашков. Той акцентира, че в най-близко бъдеще ще опише с какво тъкмо ще се занимава в правния екип на Радев.
Не може прокуратурата да си разрешава да разгласява резултати от СРС-та, разяснява специалистът. Рашков сподели, че шумотевицата у нас е привилегия на българските политици. Чрез нея те отключват едно доверие към личните си дейности. Това не е особено за органите за следствие у нас. Това се вкара в правосъдните органи през последните два мандата - на Цацаров и Гешев. Не е належащо да се подвига звук в случай че не се преследват чисто политически цели, смята Рашков във връзка обществените акции на държавното обвиняване.
Не считам, че президентът Радев пази бегълци от закона, стана ясно още от думите на Рашков. Той акцентира, държавните органи са почнали да преследват индивида, с който са си говорили по телефона, визирайки предприемача Васил Божков, който е с повдигнати обвинявания и се намира в Дубай.
Бойко Рашков продължи тезата си, като сподели, че към този момент втори мандат в прокуратурата е въведен двоен стандарт, който убива правото.
Не може прокуратурата да си разрешава да разгласява резултати от СРС-та. Два закона не разрешават това, дано феновете да си създадат изводите, съобщи Рашков. Прокуратурата сега единствено по закон е независим детайл от правосъдната власт, тя в действителност е минала към изпълнителната власт, изрази мнение Бойко Рашков.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР