Не съм спокоен, задачите ни затискат. Столът на екоминистъра е

...
Не съм спокоен, задачите ни затискат. Столът на екоминистъра е
Коментари Харесай

Емил Димитров: ВиК- Перник не може да използва пълноценно новия водопровод

Не съм спокоен, дилемите ни затискат. Столът на екоминистъра е доста парещ - един ден се занимаваш с язовири, които могат да прелеят, а на идващия - с такива, които не би трябвало да се източват, с цел да има вода за пиене; един ден се грижиш за контейнери с боклуци, които би трябвало да се върнат в Италия, а на другия - за контейнери, които не трябва да влизат в страната. Така пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров разказа полушеговито работата си на този пост.
Много е мъчно това министерство. През годините хората не са го забелязвали. Сега, около този арест и проблемите, стана център на внимание. Задачите са доста тежки, добави Димитров.
И той даде образец за огромните отговорности на екоминистъра - " всичката вода, която отива за електрическа енергия, за напояване и за питейно-битови потребности, позволява един човек със своя автограф ". Димитров означи и още един проблем в министерството - не малко чиновници в структурите, подчинени на Министерство на околната среда и водите, които обмислят да изоставен работа поради ниското възнаграждение.
На въпрос за казуса с водата министърът посочи, че сега на неговото встъпване в служба няколко от значимите 52 язовира в страната са били в сериозно положение – били са цялостни под 50%.
За всички язовири, за които приказваме, зареждат по един град. Имаме и язовири, които зареждат по 5 града и 42 обитаеми места, само че с тях нямаме проблеми, означи министърът.
Той напомни концепцията новият тръбопровод до Перник да доставя града със 780 хиляди куб. м вода всеки месец, а от язовир " Студена " да получава едвам 300 хиляди, с цел да може да се изпълни.
До този миг наклонността е тъкмо противоположната - точи се язовирът за сметка на водопровода от София. В тази връзка съм написал писмо до Министерски съвет, добави Димитров.
По думите му локалното ВиК не може да употребява пълноценно новия тръбопровод. Трябва да се направи един контейнер, от който водата с обикновено налягане да влиза в града, посочи още министърът.
Вижте още:
Нов теч по водопровода за Перник
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР