Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си

...
Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от спалнята на Борисов са автентични

Не съм сигурен, че тези фотоси са достоверни. Борисов си е разпознал жилището, само че явно никой не си оставя парите по този начин. Не съм юрист на Борисов. Откровено считам, че има проблем с тези фотоси, тъй като никой естествен човек не си държи парите по този метод.

Така съобщи претендентът за президент проф. Анастас Герджиков пред TV1 абсурда със фотосите с кюлчета и пачки евро от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, които бяха публикувани предходната година.

Той акцентира, че казусът със фотосите трявбва да се ревизира, както и кой ги е направил.

" Трябва да се ревизира дали тези фотоси са достоверни. Това ще е най-добре за всички ни, този въпрос да се обясни. Дали сходно нещо е имало в къщата на Борисов ", съобщи проф. Герджиков, като неколкократно акцентира, че не е юрист на Борисов, само че се съмнява в истиността на фрагментите.

Проф. Герджиков сподели, че не взел участие в митингите предходната година, поради поста си на ректор на Софийския университет. " СУ е взел участие в 4 или 5 митинга през последните години. Има единствено един митинг, в които са взели участие и преподавателите, тъй като постоянно са се опитвали да не заемат страна политически ", сподели той и осъди полицейското принуждение над протестиращи зад колoните на Министерски съвет.

" Не беше ясно на митинга кои са вършиме, само че полицейското принуждение, като всяко принуждение, не трябва да се търпи. Не взех отношение тогава, тъй като бях ректор на СУ. По закон е по този начин, само че това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция ", уточни претендентът за президент.

Проф. Герджиков означи, че през 2013 година, когато е заемал поста на заместител ректор в СУ, е подкрепил митинга на студентите, които бяха окупирали Алма Матер. " Виждах тогава митингите от вътрешната страна, защото университетът беше окупиран. Бях в поддръжка на тези студенти, нямаше по какъв начин да го разглася обществено, само че ги подкрепях студентите и им помагах ", разяснява той. Според него президентът Росен Плевнелиев вярно е отдръпнал доверието си от кабинета на Орешарски, откакто бе оповестено предлагането на Делян Пеевски за претендент за началник на ДАНС.

" Плeвнелиев може би е постъпил по верен метод, само че в никакъв случай не е споделил - вие сте неприятни, а вие положителни, и хайде да разделим нацията. Президентът има мощен глас и цялата нация го чува, само че има смисли какво споделя. Не е задоволително да се споделя: " Ти си престъпник, а ти си неприятен! " Не е вярно. Действащият президент беше прекомерно внезапен с хората и персоналното му користолюбие се трансферира и върху хората ", сподели още проф. Анастас Герджиков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР