Не съм сигурен, че няма заличаване на документи. Това заяви

Не съм сигурен, че няма заличаване на документи. Това заяви ...

Марешки: Не е задължително да се взема гориво от Лукойл за държавните бензиностанции, но е най-лесно.

Не съм сигурен, че няма заличаване на документи. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки във връзка със снощните действия на КЗК срещу Българската петролна и газова асоциация (БПГА).
Марешки заяви и, че в Румъния доказали наличие на картел при "почти същите играчи". "В България те може би имат колегиална политика към българските потребители", заяви иронично лидерът на "Воля", като уточни, че едва ли политиката на един пазар е една, а на друг – по-различна.
Собственикът на VM Petroleum подчерта пред Нова телевизия, че сега държавата копира идеята му за Държавна петролна компания. "Искам просто да има полза за българския народ и иначе хубавата идея да бъде опорочена", уточни той, като подчерта, че не иска начело на проекта да е "някакъв чиновник", който да го опорочи. Припомняме, че Марешки изрично пожела да оглави проекта за създаване на Държавна петролна компания.
Не е задължително гориво за държавните бензиностанции да се взема от "Лукойл", но това е най-лесният вариант. Тази битка я виждам като опит за нормализиране на пазара, а не като битка срещу "Лукойл" или друг играч, уточни Марешки. Той се защити, че взема гориво от легални източници и че няма толкова много места – 2-3 източника, сред които "Лукойл", "Ромпетрол" и от Гърция.
Още: "Удари ли държавата окончателно по "Лукойл" с решение да се прави Държавна петролна компания?"

Източник: actualno.com