Не съм сигурен, че някои хора могат да претендират за

...
Не съм сигурен, че някои хора могат да претендират за
Коментари Харесай

Свиленски: Позабравени кадри си мислят, че като се съберат, ще станат по-харесвани

" Не съм сигурен, че някои хора могат да претендират за обсега на цялото ляво пространство. Има най-различни партии и субекти, които се пробват по един или различен метод да навлязат в така наречен ляво пространство. Това по-скоро е опит за реабилитация на позабравени, напуснали Българска социалистическа партия фрагменти, които няколко пъти през годините са правили опити да се явяват независимо или в обединения на избори, само че със слаб триумф. Сега си мислят, че като се съберат отначало, ще се харесат повече на хората и ще станат по-леви, в сравнение с са били. "

 

Така зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски разяснява в изявление за кръглата маса " Лява България - хрумвания, политики, единство ", която събра на 29 ноември в НДК водачите на АБВ, " Движение 21 ", " Изправи се ", " Нормална страна ", леви интелектуалци.

" Нека не забравяме, че огромна част от тези хора бяха ръководители на Българска социалистическа партия, народни представители от Българска социалистическа партия и с цел да се стигне до тяхното овакантяване, евентуално е имало причина. Преди да се обединят, да я кажат - и Татяна Дончева, и Мая Манолова, и Георги Кадиев, първо би трябвало да кажат за какво напуснаха лявото, с цел да би трябвало да се връщат в него.

Иначе е хубаво - дано се събират и приказват. Българска социалистическа партия има решение на Националния си съвет и образувана работна група, която да организира точно срещи с такива леви придвижвания и обединявания. И не знам членовете на Българска социалистическа партия, които бяха на тази среща, с какъв мандат отиват в този момент в НДК, защото те не са от тази работна група ", добави той.

" Не ги назовавам " вътрешна съпротива ". Имам поради тези хора, които се обявиха, че съставляват Българска социалистическа партия. Те съгласно мен са взели участие в персонално качество. Нито Костадин Паскалев, нито Петър Мутафчиев са упълномощени или водили диалози с Националния съвет, с цел да съставляват партията.

Ние не сме наясно какво тъкмо желаят да вършат. Едни приказват за ляво обединяване, други, като Дончева и Кадиев - за нов ляв план. Няма по какъв начин Българска социалистическа партия да бъде участник в основаването на нов политически индивид.

Предложението за прошка и поканата някои хора да се върнат в Българска социалистическа партия е припомняне на взето решение от Народно събрание на Българска социалистическа партия през 2016 година, с което каним всички напуснали партията да се върнат и да поддържат единствената лява и социалистическа партия в България, която пази ползите на всички български жители ", сподели още Свиленски.

" Нинова има мандат и той не е изминал. Откакто е определена, все някой се пробва да я пребори, не ѝ беше оставено грам време да работи умерено за това Българска социалистическа партия да наподобява постоянна и мощна партия. Ако погледнете по този начин резултатите - всички партии през последните 2 година смъкнаха резултата си. Никога в Народното събрание най-голямата партия не е била с 67 депутата ", показа членът на левицата.

" Винаги най-голямата отговорност е на управлението, само че то не подклажда нито изключване, нито изпъждане. Нека припомня, че от Българска социалистическа партия са изключени единствено 3-ма членове на Националния съвет. Една от рецензиите към нас е, че управлението налагало водачите на листи, само че от 31 региона в 25 те са представители на локалните организации, посочени от тях. Посочените от управлението са заради спорове вътре в самите организации. И е нещо, регламентирано в устава, само че очевидно нямат други причини.

Досега не съм чул какви действителни неточности са направени от управлението или парламентарната група. Втори месец обикалям страната и се срещам с организациите ни, запитвам ги, само че една неточност не съм чул. Само заклинания, че Българска социалистическа партия няма идеология и не е съвременна лява партия. Нека някой каже какво е съвременно ляво? Ако е да се одобри Истанбулската спогодба - не можем да го подкрепим ", съобщи Свиленски.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР