Не съм си купувал маска. Ако се докаже, че има

...
Не съм си купувал маска. Ако се докаже, че има
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Няма как да се затвори COVID-19, все едно да затвориш вятър в чувал

Не съм си купувал маска. Ако се потвърди, че има ковид у нас - то това ще е: да затворят един злощастник в болница и да му дават медикаменти. Той може и да си е затворен и у дома. Представете си: летите с един инфектиран в самолета към 4-5 часа. После ви мерят температурата, инфектираният го отделят, а вие се качвате в метрото, ето по този начин се популяризира вирусът. Това съобщи в ефира на Нова телевизия доцент доктор Атанас Мангъров във връзка ковид и неговото разпространяване.

Той се пошегува, че е най-добре стадион "Васил Левски " да бъде заварден и вътре да седят всички, които се връщат от чужбина. "Всяка година го играем това с морбили и с грип, колкото съумяваме да се оправим с тях, толкоз ще се оправим и с този вирус. Не разбирам за какво хората си предизвикват това нещо. Пазарите са в потрес, администрацията на Тръмп работи най-адекватно и минимизират загубите ", съобщи още Мангъров.

Ген. Мутафчийски разкри има ли позитивна проба за ковид у нас

Доц. доктор Андрей Чобанов от Лабораторията по пробна имунология към Българска академия на науките съобщи, че е изцяло склонен с Мангъров. "Логично е COVID-19 да си уголемява географията ", съобщи още той. Чобанов се пошегува, че се защищава с пиенето на алкохол и също съобщи, че няма и не носи маска.

"Някои експерти работят все едно идва чума или ебола. Няма по какъв начин да се затвори този вирус, това е все едно да затвориш вятър в чувал ", съобщи Мангъров.

"Наскоро кацнах в Брюксел и не видях никаква суматоха. Термокамерата на летището ще откри върха на айсберга, а точно температурата. Паниката не оказва помощ, а кара хората да се съмняват от ден на ден и повече. Няма по какъв начин ограниченията да бъдат съответни, поради непрекъснатия продан на хора ", изясни Чобанов.

"Този вирус ще изчезне, когато се затопли, само че здравните управляващи не смеят да го кажат. Не би трябвало да забравяме, че той нанася стопански вреди, а всички ние ги плащаме ", съобщи Мангъров.

По думите му най-важното е, че тази коронавирусна зараза няма да ни се размине, само че най-уязвими са възрастните хора. "Нека те да не излизат. Когато някой се върне от Италия - да не върви да нацелува баба си и дядо си, а да си стои в къщи ", разясни още той.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР