Не съм се запасявал. Никога не съм носил маска. Това

...
Не съм се запасявал. Никога не съм носил маска. Това
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Като се приберете от Италия, не тичайте веднага да нацелувате баба и дядо

Не съм се запасявал. Никога не съм носил маска. Това сподели пред Нова телевизия доцент Д-р Атанас Мангъров, шеф на детско поделение в Инфекциозна болница.

Той изясни повче за това по какъв начин протича заболяването за инфектираните с ковид: „ Това е самоограничаващо се заболяване, което минава от самосебе си. „ Най-много, което може да се направи за тези, които берат душа, е да се поддържат живи до момента в който се преборят “.

Според него, неизбежно е да се откри зараен с вируса у нас, само че в това няма нищо ужасно. „ Какво ще се случи, в случай че се потвърди, че има болен? Просто ще има един злощастник, който ще бъде изолиран в болница “, уточни експертът.



„ Всеки ден от Италия със самолети идват към 1500 души. Тогава най-добре стадион „ Васил Левски “ да го заградим, като при Пиночет, на палатки да стоят, това е асбурдно... Ние го играем всяка година това – с морбили, с грип “, съобщи доцент Мангъров.

„ Всички тези осъществявания имат стопански измерения, които са немалки. Това нанася страхотни загуби. Не мога да схвана за какво хората си го причинявта това нещо “, разяснява той суматохата и презапасяването у нас.

„ Обвиняват администрацията на президента Тръмп, че не работят съответно. Напротив, те работят съответно, както би трябвало и по този метод минимизират загубите. Всички тези неща – 14 дни отпуска, проучвания, в случай че се напрвят, нищо няма да с случи. Просто ще имате едно листче, че не сте инфектирани “, сподели още той.

Специалистът посочи, че както и при останалите грипни болести, най-застрашени са възрастните хора, при които има най-висока смъртност. „ Когато човек се прибере от Китай, от Италия, да не отиде незабавно да нацелува баба си и дядо си, а да прояви отговорност “, сподели доцент Мангъров.

Доц. Д-р Андрей Чобанов, от Лабораторията по пробна имунология към Българска академия на науките, уточни, че той персонално се е запасил с алкохол. „ Той е доста добър дезинфектант. Външното му влияние е позитивно, само че има едни хора, които вършат терапия „ вътрешно “, което е противопоказно “, посочи той.



Той посочи, че действително никой инфектиран не е открит на летището. Обикновено това се случва, когато хората към този момент са си по домовете и на работните места.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР