Не съм се разколебал, увереността ми идва от това, че

...
Не съм се разколебал, увереността ми идва от това, че
Коментари Харесай

Младен Маринов отсече: Мога да бъда полезен и на този пост

Не съм се разколебал, увереността ми идва от това, че знам с какви сътрудници работя. Смятам, че мога да бъда потребен и на този пост.

Това съобщи в ефира на „ Лице в лице “ по bTV новият вътрешен министър Младен Маринов.

По думите му той ще може да помогне на Кабинета да се оправи с националната сигурност, която е извънредно значима за страната.

Маринов изясни и мнението си във връзка рецензиите на президента Румен Радев по отношение на Кабинета и предлагането Маринов да поеме поста от Валентин Радев.

„ Ако няма рецензии, няма да е действително, няма да е същински. Пълно право е на президента да прави оценки и мнения по всички политически въпроси. Статистиката ясно приказва, резултатите, които имаме са факт. Имаме положителни резултати във всички посоки на активност. Тенденциите са положителни, само че имаме и още доста какво да свършим “, счита новия министър.

Според Маринов значимо е да се акцентира на кадровия състав на министерството. Той изясни, че наклонността е в позитивна посока. 1700 служители на реда са наети в системата, а напуснали са единствено 600 от началото на това държавно управление.

Маринов напомни, че се поставят старания за справяне с битовата престъпност по дребните обитаеми места.

„ Тези чиновници работят на терен и извършват своите отговорности “, отсече новия вътрешен министър.

Маринов разяснява думите на президента Румен Радев, като съобщи, че министър председателят и държавното управление са решили да го предложат, а депутатите в Народно събрание са дали своят вот, което е значимото.

„ Ще положа всички старания, с цел да работя с всички институции. От мен може да се чака разговор и взаимна работа “, уточни той.

Младен Малинов разяснява още тематиката за неговия правоприемник като основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Много е мъчно да се избере основен секретар. Който и да бъде определен, няма да е неточност “, уточни новият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР