Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя

...
Не съм се ръководил от скандала с Nexo при своя
Коментари Харесай

Радев: Изборът на БСП няма общо с Nexo, но казусът може да повлияе на кабинет с мандат на ДБ

" Не съм се управлявал от абсурда с " Nexo " при своя избор за връчване на третия мандат. Той избухна, откакто аз бях взел своето решение. "

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти преди началото на кръглата маса на тематика „ Българската енергетика – Стратегия 2023-2053 “. Въпреки известни упования третият мандат да отиде при " Демократична България " с презумпцията, че тя може би има повече шансове да сформира постоянен кабинет, Радев за следващ път избра да го даде на Българска социалистическа партия.

" Наистина този проблем има капацитетът да повлияе върху ефикасната работа на едно бъдещо държавно управление с мандат на „ Демократична България “, това го виждаме всички ", добави той в коментар за оповестеното предходната седмица от прокуратурата следствие на  " Nexo ", няколко от чиито чиновници са дарили по 20 хиляди лева за Демократична България.

Радев още веднъж повтори, че счита, че Българска социалистическа партия е партията с максимален късмет да сформира държавно управление, макар че анализиторите правят оценка сходна опция като клоняща към нула.

" Виждате, че Българска социалистическа партия не бърза да слага червени линии, запази разговора и в доста случаи показа, че е подготвена на компромис и решения, които да работят за множеството партии. Българска социалистическа партия работи и с политическите си съперници, да вземем за пример - беше в основата за решение на рецесията с избор на ръководител на Народното събрание ", изброи той.

Държавният глава разяснява и изискването, което сложи вицепрезидентката Илияна Йотова, че постоянният кабинет би трябвало да продължи политиките на служебното държавно управление.

" Ако под политика разбираме изкуството да се оползотворяват всички благоприятни условия, то служебното държавно управление прави оптималното за това в името на България. От тази позиция политиката като изкуство да се ополозотворяват всички благоприятни условия би трябвало да се продължава от всички партии ", сподели той.

България към момента не е подала молба за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност поради въглищните централи, тъй като това е комплициран развой и би трябвало да се обмисли с какви причини да бъде поискано.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР