Не съм се провалил. Просто намерих 10 000 начина, които

...
Не съм се провалил. Просто намерих 10 000 начина, които
Коментари Харесай

Успешните личности от историята, които са били отхвърлени, но не са се отказали

" Не съм се провалил. Просто открих 10 000 метода, които не работят. " - Томас А. Едисън.

Ако има едно само нещо, до което би трябвало да сведем триумфа, то аз ще избера качеството в никакъв случай да не се предаваш. Независимо какъв брой " неприятно си паднал ", в случай че не станеш и не продължиш по-силен от всеки път, то най-вероятно в никакъв случай няма да успееш. Историята помни имената на тези, които не са се отказали и няма място в нея за всички останали.

Мислите си, че на известни съумели хора всичко им е тръгнало по " мед и масло ". Грешите. Ето някои образци, които потвърждават тезата, че да не се предаваш, е може би най-критичното качество, с цел да достигнеш до триумфа.

Хенри Форд

Хенри Форд - създател на Ford Motor Company и пионер на модерния бизнес се проваля редица пъти по стълбицата на триумфа. Първата му компания за основаване на коли банкрутира година и половина, откакто е основана. Форд съумява да натрупа задоволително капитал, с цел да стартира отначало, само че година по-късно още веднъж е отвън компанията под натиска на вложителите. Въпреки че цялата автомобилна промишленост губи религия в него, той съумява да откри нов вложител и да основе Ford Motor Company - останалото е история.

Томас Едисън

На младия Едисън му е било повтаряно, че е " прекомерно тъп ", с цел да научи каквото и да било. Той е бил уволнен от първите си две работи, тъй като не е бил задоволително работлив.

Уолт Дисни

Уолт Дисни е един от великите бизнес водачи, който основава световната империя Disney, включваща кино студио, тематични увеселителни паркове и потребителски артикули. Неговата кариера обаче също не стартира сполучливо. Той минава през редица провали. Уолт Дисни е уволнен от вестник " Kansas City Star ", тъй като не бил задоволително изобретателен! През 1922 година той основава първата си компания на име Laugh-O-Gram. Компанията правела анимационни филми и къси рекламни филмчета. През 1923 година Laugh-O-Gram банкрутира. Дисни не се отхвърля, стяга багажа и отпътува за Холивуд, където основава The Walt Disney Company.

Майкъл Джордан

Майкъл Джордан е бил изключен от учебния тим в девети клас заради " несръчност ".

Лионел Меси

На 11-годишна възраст отстраняват Лионел Меси от тима му, откакто е диагностициран с рядка болест. Казват му, че надали ще направи кариера като футболист. Какво ли щеше да се случи, в случай че Меси им беше повярвал?

Соичиро Хонда

Соичиро Хонда е бил отритнат като претендент за инженер в Toyota. Едва ли нещо по-хубаво е можело да се случи в живота му. Това го стимулира да стартира да прави самичък скутери в дома си и да започва личен бизнес в следствие, поощрен от съседите си.

Ричард Брансън

Брансън безспорно е един от най-успелите бизнесмени на новото време, който се свързва с имената на компании като Virgin Atlantic, Virgin Music и Virgin Active. Когато е на 16 години Брансън напуща учебно заведение, с цел да стартира да издава списание, което обаче няма триумфа, на който се e надявал. След това Брансън стартира бизнес с разпространяване на грамофонни плочи по пощата, който обаче потръгва толкоз добре, че отваря личен музикален магазин на име Virgin. По пътя до триумфа той има и доста други провали, сред които са Virgin Cola, Virgin Vodka, Virgin Clothes, Virgin Vie, Virgin cards и така нататък

Албърт Айнщайн

Албърт Айнщан е проговорил едвам на четири годишна възраст. Учителката му е казвала " това дете нищо няма да реализира ".

Опра Уинфри

Опра Уинфри е измежду най-влиятелните звезди на сп. Forbes през последното десетилетие и може да се похвали със забележителна кариера като водещ на токшоу, медиен притежател, актриса и продуцент. В началото на кариерата си обаче Уинфри се е сблъсквала с редица неуспехи. Тя е уволнена от работа като кореспондент, тъй като " не била подобаваща за малкия екран ". Също по този начин била уволнена като водещ на вечерните вести по WJZ-TV и намалена в служба, като трябвало да се изявява в утринния блок.

Елвис Пресли

Елвис Пресли е бил уволнен от Джими Дени, мениджърът на Гранд Ол Опрай, с думите: " Нищо няма да стане от теб, синко. Най-добре започни да караш още веднъж камион. ".

Дж. К. Роулинг

Дж. К. Роулинг написва книгите за Хари Потър, които се продават в тираж от над 450 млн. копия, а поредицата филми по тях са едни от най-успешните от финансова позиция. В началото тя получила отводи от редица издатели. Много от тях отхвърляли творбата й с претекстове от рода " доста дълга за детска книга " или " детските книги не носят пари ".

Бил Гейтс

Бил Гейтс - съоснователят и ръководител на Microsoft напуща Харвард и основава компания на име Traf-O-Data. Партньорството сред него, Пол Алън и Пол Гилбърт е основано на добра концепция, само че неприятният им бизнес модел не обезпечава на компанията доста клиенти. Тя натрупа загуби в интервала 1974-1980 година преди да бъде закрита. Бил Гейтс и Пол Алън обаче употребяват горчивия опит и заобикалят тези неточности, когато основават Microsoft.

Бийтълс

Decca Recording Studios са отхвърлили да записват Бийтълс при започване на кариерата им. " Не ни харесват по какъв начин звучат, нямат бъдеще в шоубизнеса. ", са били техните претекстове.

Жизел Бюндхен

Младата Жизел идва в Ню Йорк на 16-годишна възраст и среща съществени компликации в намирането на работа. Тя е била отхвърляна 42 пъти, преди да направи пробив в шоу на Александър Маккуин през 1998 година.

Стив Джобс

На 30-годишна възраст Стив Джобс е бил унищожен и безогледно уволнен от борда на шефовете на основаната от него компания. По-късно той се връща с гръм и тропот и я " преражда " от съвсем границите на банкрута. Благодарение на Джобс Apple се трансформира в най-голямата компания по пазарна капитализация, към днешна дата и може би първата, която ще доближи границата от един трилион $ в историята.

Стивън Кинг

Първата книга на Стивън Кинг е била отхвърлена от 30 места за издаване. Това го кара да се ядоса и да я хвърли на боклука. Жена му обаче я намира и го кара да опитва още веднъж.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР