Не съм се изразил чак толкова брутално – че продължението

...
Не съм се изразил чак толкова брутално – че продължението
Коментари Харесай

Актьорът Ивайло Захариев безкомпромисен: Ще съдя БНТ до дупка заради „Под прикритие“!

„ Не съм се изразил чак толкоз брутално – че продължението на сериала „ Под прикритие “ е „ възкресяване на мумия “. Въпросът е по какъв метод се съживява този план. “ Това сподели за „ България Днес “ Ивайло Захариев. Актьорът нашумя с ролята си на положителното ченге Мартин в паметната поредност, стартирала през далечната 2011 година, само че няма да взе участие в „ Под прикритие 2.0. “, чиито фотоси стартират всеки миг.
Захариев реагира доста прочувствено на всичко, обвързвано със сериала, тъй като още предходната година той влезе в правосъден спор с Българска национална телевизия, която е продуцент на „ Под прикритие “, за неизплатени съгласно предявения от него иск за авторски права към националната медия.
„ Когато „ съживяването “ се прави по метод, като че ли да се разрови открито имане, това ме накара да го назовавам „ мумия “, както преди време пирамидите са ги ограбвали, без да схващат какво вършат. И по подобен метод се пробват да съживят мумия, когато държат създателите на това творчество встрани “, счита един от секссимволите на родното кино.
„ Делото ми с Българска национална телевизия продължава. става въпрос, че аз и другите създатели, без значение дали са сценаристи, режисьори, оператори, и всички артисти въобще, които държим авторските права, считаме, че докладът, който Българска национална телевизия прави, не е реален. И пари, които се дължат на всички създатели, тъй като те са техни, Българска национална телевизия прибира за себе си заради завои в закона, които съумя да откри. Но Законът за авторското право е натрапен от европейската инструкция и би трябвало да се съблюдава “, изяснява същността на финансовите си искания към „ Сан Стефано “ 29 известният артист.
Ивайло Захариев е безапелационен, че „ Българска национална телевизия сега се възползва от непознати пари “. „ Започването на нов сезон на „ Под прикритие “ е възползване от непознато авторство. Все едно, както има „ Под игото “, някой да хване да напише „ Под игото 2″, само че без да се допита изобщо до създателя “, споделя още звездата от „ Под прикритие 1.0 “.
Той отхвърли да е получавал пари от Китай, където известната тв поредност бе продадена малко след премиерата му у нас. „ Причината е, че всичко минава през Българска национална телевизия. Те сътвориха проблем, тъй като не желаеха да дадат своите доклади на съда. Съдът ги беше изискал седем пъти и чак тогава те схванаха какво се желае от тях. И от тези доклади се схваща, че изплащанията на авторските права не са били правилни “, твърди Захариев.
По думите му той продължавал делото на втора инстанция. „ Ще отида на трета, и на пета, ще стигна и до интернационален съд, само че не мога да се съглася с тази неправда и няма да се откажа “, зарече се да съди Българска национална телевизия до „ надвит край “ топактьорът.
Любимият на хиляди българи киногерой обаче акцентира, че от естетическа и професионална позиция няма никакви несъгласия и несъгласия със основателите на „ Под прикритие 2.0 “. „ Аз оценявам високо качествата на режисьора Виктор Божинов, на Мариан Вълев и на Михаил Билалов като артисти, не се колебая, че Слави Ангелов ще даде прелестни препоръки като консултант… Самият креативен екип на сериала е на извънредно високо равнище и няма никакво подозрение, че ще оправят. Но персонално аз и сътрудниците сценаристи като Георги Иванов приказват в действителност за това какво е вярно. И тук продуцентът, в тази ситуация Българска национална телевизия, не работи вярно. Повтарям, че казусът не е в екипа. Това е един добър екип. Въпросът е, че не се прави по този метод. Затова аз стоя в поддръжка на сценаристите. Проблемът е в Българска национална телевизия, а не в създателите “, сигурен е известният артист.
Ивайло Захариев не отхвърли и изказванията, появили се още при започване на излъчването на сериала, че е учреден на действителна история. „ Няма да се изненадам, в случай че част от нещата, за които споделя сериалът, са се случили в действителността. Защото в незаконния свят може да не са положителни, само че са положителни в измислянето на сюжети по какъв начин да припечелят нелегално. И изключително с консултанти като Слави Ангелов, които да го преведат на кино език “, позволява екранният Мартин.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР