Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя

...
Не съм съгласен с приетата оставка на зам.-министър Димитрова, тя
Коментари Харесай

Симеонов недоволен, че Борисов уволнява без да се допита до него

Не съм склонен с признатата оставка на зам.-министър Димитрова, тя е пожертвана от премиера. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонова пред публицисти в Министерски съвет по отношение на подадената оставка на заместник-министъра на труда и обществената политика Росица Димитрова, представен Агенция „ Фокус “.
 Зам.-министърката с полета в бизнес класа подаде оставка
Димитрова подаде оставка, откакто стана ясно, че в разгара на митингите на майки с деца с увреждания е била на скъпа командировка в Съединени американски щати.

„ Тук съм с цел да изразя своето изрично противоречие като вицепремиер за приeмането на оставката на госпожа Росица Димитрова. Тя е в моя сектор, това не е в съгласие с мен. Категорично декларирам, че тя е един добър експерт. В държавната администрация се основават доста мъчно експерти, с цел да бъдат толкоз елементарно харчени. И то за безусловно безумни обвинявания – че е пътувала с бизнес класа в аероплан. Всички тези, които популяризират тази информация, би било добре да ревизират, че когато се наложи да купиш билет в последния миг, нормално са останали места единствено в бизнес класа. Лично на мен ми се наложи преди две седмици в частен полет да си купя билет бизнес класа просто тъй като трябваше да го купя два дни авансово. А къде е спала там, някой сети ли се да попита? В общежитието на посолството. Това за мен е несериозно и считам, че по този метод държавната администрация ще се обезкръви “, сподели Симеонов.

Той изясни, че е приказвал с премиера Бойко Борисов и го е уведомил за своето противоречие. „ Настоявам оставката да не бъде подписана и да не се освобождава заместник-министър, който има своя професионален опит, има своята професионална биография и е признат в най-тежкото министерство. Или може би си мислим, че България изобилства от положителни фрагменти, изграждани с десетилетия. Не може по този метод да бъде рискуван заместник-министър от министър-председателя “, разяснява вицепремиерът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР