Не съм съгласен с позицията на президента Радев, че не

...
Не съм съгласен с позицията на президента Радев, че не
Коментари Харесай

Горанов за Радев: От кабината на изтребителя до държавен глава има доста голямо политическо разстояние

Не съм склонен с позицията на президента Радев, че не би трябвало да разчитаме на външните оценки във връзка с кредитния ни рейтинг. С такива изказвания президентът демонстрира, че е приел ролята на водач на опозицията и това вреди. Така изрече преди време, евентуално неприятно посъветван, че външните вложения спадали значително, което не е правилно нито фактологически, нито номинално, а с такова говорене ти в действителност влияеш на бизнес климата в страната и прогонваш евентуални вложители. Това разяснява в студиото на ``Лице в лице`` по bTV финансовият министър Владислав Горанов във връзка вчерашното изявление на президента Румен Радев, написа Novini.bg.

``
реклама

,,Очевидно дребният му политически опит не му дава покой и той търси съпоставения с Георги Първанов и това безпокойствие в неговите дейности не е напълно обективно. Но вижте, Първанов беше водач на Българска социалистическа партия, а в този момент и времената са други. От кабината на изтребителя до държавен глава има много огромно политическо разстояние. Поднасянето на манипулативни обстоятелства не прави чест на президента, който би трябвало да има ролята на коректив. Но не мисля, че би трябвало да отдаваме такова внимание на позицията на президента. Явно Конституцията му е тясна, а и самият той издига в фетиш хейта`, разяснява още Горанов и добави, че Румен Радев можеше да инициира спор за конституционни промени при започване на мандата си, а не чак в този момент.

,,Много хора усещат растежа на заплатата, само че това са хора, които са по-образовани и по-активни и които не разчитат на солидарността на страната. Хората се раждат разнообразни по веществен статус, само че страната е тази, която би трябвало да им даде късмет да заемат подобаващото място в обществото, по тази причина и държавното управление направи това нарастване на вложенията в междинното образование``, изясни финансовият министър.

На въпрос за повдигането на размера на партийните дотации Горанов уточни, че до това решение се е стигнало, защото от Обединени патриоти били заплашили гласуването на бюджета за идната година.

,,В момента, в който член 64 не се одобри в нито един от препоръчаните разновидности, на идващото гласоподаване няколко десетки правила не бяха подкрепени от нашите сътрудници от Обединени патриоти``, обясни Горанов.

,,Да, получихме сигнал в Министерството на финансите, в който има изказване, че Комисията по хазарта през годините по този начин е определила метода на организация, че това води до резултат на икономисване на таксата, която се дължи по Закона за хазарта. Така че през днешния ден разпоредих инспекция на Комисията по хазарта и чакаме резултатите. Става въпрос за отбягване на заплащане на налози, което е престъпно деяние``, показа Горанов във връзка сигнал, съгласно който Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е пропуснала да събере към 250 млн. лева такси от най-голямата частна лотария у нас.

,,Имах добра връзка с Бисер Петков. Доста от плановете, за които го хвалят обществените сътрудници, минаха ис мояка поддръжка. Петков беше извънредно добър специалист, което обаче не постоянно значи политическо животно или управленец``, изясни той за някогашния обществен министър.

,,За пакета ``Мобилност`` мога да кажа, че огромната коалиция ще се окаже по-силна от българската позиция. Лично аз не намирам логичност в една такава смяна, тъй като от една страна не искаш да има замърсявания на въздуха, а пък от друга искаш да разхождаш празни камиони из Стария континент. Със сигурност ще подготвим стартирането на тъжба против това решение``, сподели в умозаключение министър Горанов за пакета ``Мобилност``.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` <

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР