Не съм съгласен, че по този въпрос не е имало

...
Не съм съгласен, че по този въпрос не е имало
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма абсолютно никакви скрити задължения и допълнителни договори за F-16

Не съм склонен, че по този въпрос не е имало задоволително спор. Дебатът стартира преди повече от две години, когато станах министър на защитата. Това сподели пред публицисти вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка днешното изказване на президента Румен Радев във връзка договорката за новите изтребители за армията.

2 години и 4 месеца към този момент това е тематика, която не слиза от медиите, обсъждала се е и в Комисията по защита, и в пленарна зала, и на професинално, и на политическо равнище, съобщи Каракачанов.

Няма безусловно никакви скрити отговорности, които следват от подписването на контракта, няма никакви спомагателни контракти, които би трябвало да бъдат подписани до приемането на самолетите, акцентира военният министър.

По думите му годишната поддръжка на F-16 излиза по-евтино от годишната поддръжка на "Грипен ".

Всички тези опити да се всява някакъв боязън в обществото, че ще бъдем натоварени с спомагателни разноски, както и че самолетите не дават отговор на условията за защита на въздушната граница, не дават отговор на истината, безапелационен е Красимир Каракачанов.

Мога да подсигурявам, че всички, които дават отговор за договорката, си свършиха работата. В момента съвсем несъмнено мога да ви кажа, че цената ще бъде понижена с още 60 млн. $, съобщи вицепремиерът.

Институциите би трябвало да приказват между тях, а не през медиите, тъй като се получава негоден телефон, означи Красимир Каракачанов.

Абсолютно не дават отговор на истината опасенията, че покупката на F-16 ще бъде за сметка на другите два плана – флота и сухопътните войски. Това по никакъв метод не е поставяно на дневен ред като проблем. Буквално се движеха в пакет трите плана, сподели още министърът на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР