Не съм расист, заяви лаконично президентът на САЩ Доналд Тръмп,

...
Не съм расист, заяви лаконично президентът на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Тръмп: Не съм расист

" Не съм расист ", съобщи сбито президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, запитан за хипотетични обидни мнения по адрес на имигранти, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

По-рано сенатори споделиха, че на среща с тях при закрити врата в Белия дом тази седмица Тръмп попитал за какво са им на Съединените щати хора от " мизерни дупки " като африканските страни и Хаити.

" Не. Не съм расист. Аз съм минимум расист от всички хора, които в миналото сте интервюирали ", отговори през вчерашния ден Тръмп на кореспондент във Флорида.

Президентът на Съединени американски щати означи, че съгласно сенатори той не е произнесъл скандалните думи, които му бяха приписани от техни сътрудници.

По-рано през вчерашния ден членът на горната камара на Конгреса Дейвид Пардю, републиканец от Джорджия, увери, че Тръмп не е употребявал пошъл израз по адрес на имигрантите от Африка и Хаити. Друг сенатор републиканец, Том Котън от Арканзас, също сподели, че не е чул президентът да произнася фразата " мизерни дупки ".

В четвъртък двама техни сътрудници, демократът Дик Дърбин и републиканецът Линдзи Греъм, обявиха, че Тръмп е употребявал обидния израз на среща в Овалния кабинет на Белия дом, отдадена на намирането на решение на въпроса с 800-те хиляди имигранти, пристигнали незаконно в Съединени американски щати като деца.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че е " подготвен, искащ и кадърен " да реализира съглашение за отбрана на тези хора.

Миналата седмица Тръмп назова правосъдната система в Съединените щати " несправедлива ", откакто федерален арбитър осуети желанието му да приключи стратегия, отлагаща депортирането на имигранти, вкарани незаконно в страната като деца от своите родители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР