Не съм против идеята да се създаде структура на Европейската

...
Не съм против идеята да се създаде структура на Европейската
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Изтече времето на порочната власт на задкулисието и олигарха Прокопиев

Не съм срещу концепцията да се сътвори конструкция на Европейската прокуратура в България. Но гласувах срещу измененията в Закона за правосъдната власт, тъй като от дебата стана ясно, че подобен вид значими нормативни актове би трябвало да се изготвят при съблюдаване на Конституцията. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в пояснение на негативния си избор по поправките. Те плануват европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в независима организационна конструкция в Прокуратурата на Република България, което може да бъде направено единствено с смяна в Конституцията.

Новата конструкция ще оперира с бюджетни средства, което я прави независима, а това не може да бъде въведено през Закона за правосъдната власт. Може да стане единствено с смяна в Конституцията, и то направена от Велико народно събрание, изясни по време на дебатите зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

За нас е ясно, че сегашната власт пристигна с нарушаване на Конституцията и продължава да обитава на терена на политиката, нарушавайки всекидневно главния закон, в това число и с този план, акцентира Мустафа Карадайъ.

Не на Движение за права и свободи изтече времето. Изтече времето на тази порочна власт. В навечерието на избори една власт, която е изгубила доверието и в Народното събрание, и в обществото, да се пробва надменно да постанова закони в нарушаване на Конституцията, не трябва. Още повече власт, която обслужва задкулисието на олигарха и медиен, и енергиен необут в България. Власт която се сътвори по моловете, а през днешния ден виждаме, че в задните седалки на някои джипки се пробва отново нови структури да прави, възмути се Карадайъ. Ето това не трябва, безапелационен бе той.

Затова апелът ни е да отидем на избори. Да имаме съществено, отговорно държание преди тях, с цел да може след вота тези, които ще бъдат в Народното събрание, да положат старания и да възстановят-нормалността и в политиката, моли водачът на Движение за права и свободи. И прикани още: " Да възстановим демокрацията, да възстановим държавността и един път вечно, да не се потегля с реваншизъм в нарушаване на Конституцията. А в противен случай, да сътворяваме закони спазвайки Конституцията. ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР