Не съм продавал биберон от пет години, казва собственик на

...
Не съм продавал биберон от пет години, казва собственик на
Коментари Харесай

Може ли Гърция да се справи сама с демографската криза в страната?

" Не съм продавал биберон от пет години ", споделя притежател на аптека в гъсто обитаем регион в центъра на Атина. И формалните данни укрепват коментара му и кошмарното възприятие за паника, обвързвана с демографската рецесия.
В публикация във в. ”Kathimerini ” - във връзка конференция, проведена взаимно от неправителствени организации - беше очебийно, че раждаемостта в Гърция е по-ниска от смъртността за осма поредна година.
„ Само сред 2011 година и 2015 година популацията на Гърция е намаляло от 11,2 милиона на 10,8 милиона “, се споделя в публикацията и се прибавя, че прогнозите сочат още по-голям спад на ражданията.
В същото време, спрямо 2.4 деца на жена във фертилна възраст, които са се раждали в недалечното минало, този брой е понижен до 1,35 деца през днешния ден.
Проблемите със застаряващото население и намаляващата раждаемост са присъщи за цяла Европа, което води до рецесии на пазара на труда, застрахователните и осигурителни системи и стопанската система като цяло.
Вижте разбора на спеицалисти пред Actualno.com. Как те изясняват демографската рецесия в цяла Европа.
И в случай че се отдалечим от личния си континент, същата паника от намаляващата раждаемост споделят и японците, където през 2017 година коефициентът на плодовитост е 1,43 %, до момента в който 28 % от популацията е над 65 години.
Освен националните тактики, които всяка страна би трябвало да създаде и вътрешнополитическият консенсус, нужен по доста съществени въпроси – никой не се съмнява, че демографията принадлежи към тази категория въпроси. Нужни са и интернационалните партньорства, като би трябвало да се вземе поради още едно нещо, което е от огромно значение.
Това е изменящият се темперамент на взаимоотношенията сред хората в обществото и фактът, че " обичайните " фамилии все по – мъчно се основават и все по - елементарно се разпадат.
Ангажираността и отговорността, нужни на детето, допускат стремежи и умения, които непрекъснато се трансформират.
Какво мислят българските депутати за оправянето с казуса - какви бяха техните причини при последното разискване на тематиката, вижте в ТАЗИ СТАТИЯ.
Наред с укрепването на политическите решения по демографския проблем - като привличане на хора от други страни - би трябвало да се дава помощ и на тези - в това число еднополови двойки - които са подготвени да поемат рисковете, свързани с развъждането на дете - или осиновяването му - и да го подкрепим.
Демографската рецесия в Гърция е повода, заради която в наши дни изпитваме толкоз огромно наслаждение от насладата на сътрудник, който преди малко е станал татко, или на другарка, която преди малко е чула и видяла биенето на сърцето на ембриона, който носи на ултразвук.
*Източник: в. " Kathimerini ", превод: БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР