Не съм принудена да подавам оставка, заяви в Стара Загора

...
Не съм принудена да подавам оставка, заяви в Стара Загора
Коментари Харесай

Цачева: Премиерът ме подкрепи в решението ми за оставка

Не съм принудена да депозирам оставка, съобщи в Стара Загора правосъдният министър Цецка Цачева. От Министерския съвет оповестиха, че министър председателят Бойко Борисов е приел оставката й.
" Съвестта ми е чиста, аз желаех инспекция към събитията за придобиване на недвижимото ми имущество от Антиккорупционната комисия и Върховна касационна Прокуратура. Но до момента в който тя трае, не искам забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната конюнктура, каквато смятам, че е налице ", означи Цачева.

" Считам, че до момента в който трае инспекцията не е редно да съм министър. Затова, до момента в който бъде призната оставката ми ще употребявам хипотетичния се отпуск ", уточни още Цачева.

" Оставката е персонален акт. Доказала съм, че мога да нося отговорност. Поех отговорност след неуспеха на президентските избори, не искам по никакъв метод името ми да тежи на премиера Борисов и на Министерски съвет ", сподели още Цецка Цачева.

Тя отхвърли да разяснява дали е жертва на другарски огън. По думите й, когато е разговаряла с премиера и е обяснила претекстовете си, той е подкрепил решението й.

Двамата са разговаряли и разискали свързаната с името й имотна договорка. Пред премиера министър Цачева е декларирала решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление, оповестява бТВ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР