Не съм поставял стентове на здрави артерии. Това пише в

...
Не съм поставял стентове на здрави артерии. Това пише в
Коментари Харесай

Кардиологът от пазарджишката болница отрича да е поставял стентове на здрави хора

" Не съм поставял стентове на здрави артерии. " Това написа в позицията си до медиите доктор Петър Лазов, инвазивен кардиолог в МБАЛ Пазарджик във връзка следствието на Нова телевизия и изказванията, че се слагат стентове на здрави пациенти.

В позицията си той изяснява, че при започване на юни месец тази година в кабинета му е пристигнал за обзор пациент, който му споделил, че неотдавна е лежал в софийска болница и сътрудниците там са решили, че има значимо притеснение на коронарна артерия и би трябвало да се сложи стент.

Пациентът изискал второ мнение като декларирал, че ще се реалокира да живее в Пазарджик и в случай че би трябвало да се сложи стент, избира докторът да извърши операцията. След обзор доктор Лазов изискал да види диска от коронарографията.

Дискът не съумял да се отвори на компютъра на доктора и пациентът предложил жена му да донесе различен диск. Тя обаче пристигнала с преносим компютър, в който нямало диск, а запис на процедура в паметта и заимствуван с стратегия DICOM.

По думите на лекаря с тази стратегия може да се отстраняват подиуми, да се слагат подиуми и по този начин да се манипулира записа.

След като изгледал записа докторът декларирал, че ще се наложи да се направи нова коронаграфия, като евентуално ще би трябвало да се сложи стент при започване на дясната артерия, а аневризмата на ЛАД ще се лекува медикаментозно.

Д-р Петър Лазов декларира изрично, че автентичен диск от коронаграфията на този пациент не е виждал.

В писмото си до медиите кардиологът отбелязва още, че 20 дни след случая е последвало изявление, като по думите му в огромната си част то е било изрязано и манипулирано по този начин, че да излезе, че е гледал диска на пациента.

" Разговарях тази заран по телефона с професор Генчо Начев - той ми сподели, че е гледал диск на пациент при който има здрави съдове, т.е. няма аневризма на ЛАД и стеноза на дясната артерия. Двамата останахме със заключението, че сме гледали разнообразни записи ", написа още в позицията си Лазов.

Той е на мнение, че при инспекция на активността на отделението ще стане ясно, че забележителен % над 50% от процедурите приключват без слагане на стент, съгласно положението на пациента.

Лазов отхвърля и изказванието, че е получавал заплата от 57 000 лева

" Заплатата ми е в размер на към 1600 лева месечно. Полученото ДМС е образувано въз основа на решение на Съвета на шефовете на болничното заведение и е в размер на 15% / а не 50 %/ от цената на пътеката ", написа в мнението си кардиологът.

Той разяснява, че образуването ДМС е било в по-голям размер, защото неговият сътрудник отсъствал по здравословни аргументи. По думите му сумата е съобразена със свършената работа.

Д-р Петър Лазов показва, че съгласно него това е лъжлива история, с която се цели да го злепоставят. Готов е да търси правата си в съда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР