Не съм получил информация от прокуратурата. Но, ако е вярно,

...
Не съм получил информация от прокуратурата. Но, ако е вярно,
Коментари Харесай

Петков за досъдебното производство срещу Василев: Срам и безобразие

Не съм получил информация от прокуратурата. Но, в случай че е правилно, това е цялостно безсрамие. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по отношение на информацията на Бойко Рашков, че е формирано досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев по сигнал на " Инса ойл ".

" Надявам, се че не е вярна информацията. Но, в случай че е по този начин - позор ", безапелационен бе министър-председателят.
" Те не можаха да образуват досъдебно произвеждане две години за другия проблем, а са съумели в този момент да създадат произвеждане по сигнал на една от фирмите, които бяха част от суматохата за цените на горивата. Това ще е очевадна постъпка какво тъкмо цели прокуратурата ", уточни Петков, представен от Dariknews.bg.

По-рано в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че спецпрокуратурата е образувала досъдебно произвеждане против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев за длъжностно закононарушение. По негови думи производството е формирано доста скоростно след сигнал на предприемача Георги Самуилов, който е притежател на " Инса Ойл ".

Главният прокурор е разпределил сигнала с изречението " да се образува досъдебно произвеждане ", като не оставя избор на наблюдаващия прокурор самичък да реши дали има данни за това, сподели още Рашков.
" Забравих да изразя своето страдание към основния прокурор - или си е счупил краката, или ги е навехнал да бърза да образува досъдебно произвеждане против вицепремиера Василев. Разбира се, доста скоростно е станало това по един сигнал на „ Инса Ойл “ и по-точно Георги Самуилов, който преди няколко дни е подал едно писмо, един сигнал до основния прокурор. Той е разпоредил незабавно на Паличева, която е изпратила на Специализираната прокуратура да образува досъдебно произвеждане по този сигнал. Тоест Паличева не е оставила благоприятни условия на прокурора, на който е изпратила този сигнал от Самуилов да реши има ли данни или няма данни, с цел да образува производството ", сподели още Рашков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР