Не съм получавал пари от олигарха Константин Малофеев през кипърска

...
Не съм получавал пари от олигарха Константин Малофеев през кипърска
Коментари Харесай

Обвиненият в шпионаж Николай Малинов: Не съм получавал пари от Малофеев, обиден съм на Цветан Василев

„ Не съм получавал пари от олигарха Константин Малофеев през кипърска компания “. Това съобщи някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и ръководител на Националното придвижване „ Русофили “ Николай Малинов пред bTV. Той не отхвърли да е имало концепция за основаването на нова развлекателна телевизия. „ Това, че партньорски компании на мои другари са получавали и след това са ги прибирали, не ме интересува. ”
Да срещнал съм Малофеев с Цветан Василев. Той беше на улицата и смяташе, че животът на щерка му и неговия са застрашени. Той ме помоли да го свържа с авторитетни хора в Русия. След това бях отчаян от него, откакто ме излъга “, сподели още той.

Благодарен съм, че имам опция да изразя позицията си. Съжалявам, че по подобен алегоричен метод трябваше да посрещнем 9-и септември. За финален път такива обвинявания са повдигани през 1977 година, уточни Малинов.

„ Бях арестуван, иззеха ми компютри в 7:00 часа сутринта. Не желая никого да упреквам. Аз персонално съм повече обезпокоен за моите съратници и единомишленици, тъй като ние сме един огромен екип. Притеснен съм за децата си и брачната половинка си. Полицията се държа доста човешки и вярно “, акцентира той.

„ Дълбоко съм уверен, че върша нещата си, следвайки моята идея и убеждения. Не знам, в случай че имаш планове, това да е подсъдно. Занимавам се с телевизия от 20 години. Като издател на в. „ Дума “, тя се качи на 3-то място от 20-то. Гордея се с постигнатото. Следял съм покупко-продажбите на Цветан Василев - да проследявам ги. За планове ли ме преследват? За това, че желая да направя медиен или бизнес план. Глупости са изказванията, че имам планове да трансформирам геополитическата устременост на България. Не считам, че външната политика на България е вярна, само че това значи ли, че всички русофили сме за пандиза. Става дума за 10-годишен интервал “, сподели интелектуалецът.

„ Когато някой има някакви планове това не го прави нарушител. Където има някакви неправилни каузи, дано някой да ги потвърди и да ме накаже. Аз може да желая и вятърни мелници да направя, с цел да се устоявам, само че това не е незаконно. Моите позиции са обществени и очевидни “, акцентира ръководителят на „ Русофили “.

„ За мен е обидна квалификацията, че съм шпионирал за две съветски организации. Русофилството за мен е нещо доста свято и планетарно. Съжалявам, че от България потегли Авраязийския съюз, русофилството и така нататък “, призна той.

На въпрос получавал ли е пари от Русия, Николай Малинов съобщи: „ Да, когато съм издавал в. " Дума ". Но за всичко това съм си плащал налозите. Служа на дела. Ако има счетоводни неточности някъде - това не е моя работа. Обществото " Двуглав орел " се занимава с вътрешна политика. Ние се борим за обичайни полезности и еднополюсен свят. Ако не харесвах България, щях да отида да работя в друга страна “, акцентира Малинов.

Малинов призна, че се познава с Делян Пеевски. " С Цветан Василев ме е срещнал Сергей Станишев в кабинета си. Пеевски бе дясната ръка на Цветан Василев “, сподели още упрекнатият в шпионаж за Русия българин. По тези въпроси съм давал отговори доста пъти обществено.

„ С Леонид Решетников сме огромни другари. Искали са му телефона му. Венци Стефанов, да вземем за пример. Корнелия Нинова още ми е ядосана “, разяснява той по отношение на бизнес ползите на Русия в България.

„ Занимавам се с културни, духовни и публични връзки, не се занимавам с бизнес. Посветил съм се на родината си “, безапелационен бе Николай Малинов.

„ Предстои на прокуратурата да потвърди всичките си изказвания и считам, че тя няма да се оправи “, приключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР