Не съм поканил аз главния прокурор Иван Гешев, а той

...
Не съм поканил аз главния прокурор Иван Гешев, а той
Коментари Харесай

Йордан Стоев: Слабо актьорско изпълнение на Гешев. Записите са пълна манипулация

" Не съм поканил аз основния прокурор Иван Гешев, а той мен. Представи чатове, които не съм провел. Всичко ще бъде показано на съответните органи и ще стане ясно. Тогава ще разясня, не авансово, както се случва в този момент ", добави пред публицисти Стоев. 

Той съобщи още, че чака да му бъде връчена кореспонденция за разпит във Върховната касационна прокуратура по време на съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет. 

" Има инспекция в СГП, а ще получа и призовка от ВКП. Бях известен, че съм търсен за тази призовка. Извикани са Георги Кузманов и Калина Чапкъкова дружно с мен, това е обикновен опит за заплашване ", добави той. 

Междувременно служебният правосъден министър също разяснява протичащото се в правосъдната система. 

" Крайно време е да разкрием истината. Във Висш съдебен съвет би трябвало да се вземат решение въпросите, а не с конференции, чатове и недомлъвки. Очаквам да чуя какво в действителност се е случило - правени ли са такива записи, от кого, употребявани ли са за насила ", разяснява Крум Зарков. 

Въпросните изказвания са на заместника на основния прокурор Борислав (Боби) Сарафов. Той упрекна началника си в това, че е записвал свои сътрудници за оказване на напън. Именно тогава в общественото пространство се появи запис, в който се допуска, че взе участие Йордан Стоев. Преди няколко дни основният прокурор Иван Гешев сподели чатове и пусна 35-минутен запис, в който се загатват имената на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, президента Румен Радев, представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и други членове на съвета. 

Стоев взе участие в диалога като медиатор сред Гешев и „ нашия другар “, който поема гаранции за сигурността на основния прокурор и фамилията му, в случай че подаде оставка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР