Не съм откраднал мотор. Услужиха ми с него тези меденруднишки

...
Не съм откраднал мотор. Услужиха ми с него тези меденруднишки
Коментари Харесай

Малката Рижа избесня, че остава в ареста, скочи на прокурор! Рецидивистът с култови оправдания

Не съм откраднал мотор. Услужиха ми с него тези меденруднишки дребни рибки!Това разгласи в съда Симеон Стоянчов-Малката Рижа по време на гледането на мярката му за неотклонение. Той е арестуван и упрекнат в кражба на мотор и опасност за побой против притежателя на возилото Атанас Ненов, оповестява Флагман бг. Малката Рижа сътвори същински цирк в правосъдната зала. Той се появи по сандали и къси гащи, които разгласи, че са завещание от убития му брат Калоян Стоянчов. Рижата изрично отхвърли обвиняванията и помоли арбитър Камелия Ненкова да не го оставя в пандиза, защото не му било мястото там.

„ Шокиран съм! Чувствам се зле “, сподели той, след което измърмори нещо, само че не пожела да го повтори, тъй като не било за пред света.

Малката Рижа изиска по-лека мярка подписка или парична гаранция в размер на 300 и 400 лева От време на време той работел по градежите и изкарвал по 30-40 лева дневно. Плащал по 12 лева на легло в работническо общежитие в жк „ Славейков “ и можел да си разреши единствено сходна сума.

„ Не се срамя от метода си на живот. Всеки ден си закупувам китайска храна и се усещам доста добре. Исках да покарам малко мотор, с цел да си подвигна адреналина “, сподели Стоянчов.

Районният съд в Бургас реши да остави Малката Рижа зад решетките. Това решение вбеси Симеон Стоянчов, който внезапно размени комичното си до този миг държание с нападателно.

Докато арбитър Камелия Ненкова четеше претекстовете, бургаският рецидивист демонстративно обърна тил и отхвърли да ги изслуша. През цялото време нервничеше и не се съгласяваше с чутото, отнасяше се с извънредно пренебрежение към съда и държавното обвиняване.

Дори присъстващите публицисти останаха с усещане, че той опита да се изхрачи върху магистратите. Навременната реакция на правосъдните охранители съумя да предотврати грозна сцена, като изведоха Рижата от залата. Тогава изненадващо Стоянчов още веднъж се обърна към магистратите и измърмори " тази с алената дреха ". Сякаш искаше да упрекна за недоволството си прокурор Радостина Ганева.

Малката Рижа е закопчан на 1-ви февруари. Според прокуратурата Стоянчов е откраднал мотор Кавазаки в бургаския жк " Меден рудник " от Атанас Ненов и го заплашил с побой. Срещу него е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение от общ темперамент, за което го грози затвор от 3 до 12 години.

Рецидивистът отхвърли тези изказвания и съобщи, че транспортното средство му е предоставено от самия Ненов, само че не го е върнал в уговореното време, а няколко часа по-късно. Свидетелските показания също били в интерес на Рижата, твърди юристът му.

Поведението на Стоянчов по време на мярката бе повече като за цирк, в сравнение с за правосъден развой. Той стартира с това, че не е женен, само че е доста влюбен, а при въпрос дали знае в какво е упрекнат, Стоянчов с горделивост съобщи: " Познавам по-добре Наказателния кодекс от всеки един различен! ".

Може би се е надявал с комичното си държание да впечатли арбитър Ненкова, която обаче го остави зад решетките. Тя бе с стоманени претекстове за решението си - взе поради богатото престъпното и правосъдно минало на обвинения и акцентира, че има по събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Стоянчов е създател на закононарушението. Освен това арбитър Ненкова изчете и разпита областен арбитър на пострадалия Атанас Неков, при който в детайли обяснил по какъв начин незаконно и със закани му бил лишен моторът, а като причинител показал точно Малката Рижа. Магистратът обаче взе поради и обстоятелството, че се касае за тежко съзнателно закононарушение, чието наказване е ефикасна присъда от 3 до 12 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР