Не съм оракул, за да кажа, но вероятността 45-то Народно

...
Не съм оракул, за да кажа, но вероятността 45-то Народно
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Нека да се направи опит за кабинет, няма нищо страшно от служебно правителство

„ Не съм пророк, с цел да кажа, само че вероятността 45-то Народно заседание да го бъде и да изкара мандата си е прекомерно дребна, единствено теоретична “. Toва сподели някогашният длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков в утринния блок на Българска национална телевизия.
Нека да се направи опит за държавно управление, прикани професорът, като не знае дали ще бъде сполучлив или не. Проф. Герджиков не е оптимист за държавно управление на малцинството, като дефинира плана на Слави Трифонов като феномен. Той е доста удовлетворен от избора на Ива Митева за ръководител на Народното събрание, като я дефинира за превъзходен експерт и експерт.
Проф. Герджиков добави, че по никакъв начин не е изключено да има длъжностен кабинет и няма нищо ужасно в това.
По думите му най-страшното нещо в една страна е дейната законодателна активност. Многото закони са най-големият камшик, уточни проф. Герджиков, съгласно който стопанската система се нуждае от устойчиво законодателство.
Според професора новите партии желаят да се покажат и да се ударят в гърдите си с новите законопроекти. За това проф. Герджиков се надява новият парламент да не допусне едно през друго приемането на закони. Тези турбуленции не са потребни и обществото ни има потребност от непоклатимост на първо място, посочи той.
Проф. Герджиков съобщи, че не знае какво ще направи комисията по проверка, само че не може да се чака от едно служебно държавно управление да прави такива революционни неща. Основната задача на служебното държавно управление е да поддържа страната да не се срине и да приготви страната за предварителни избори, изясни той.
 Герджиков: Ива Митева е огромната вяра в новото Народно заседание Герджиков: Ива Митева е огромната вяра в новото Народно заседание
" Голямата вяра в новото Народно заседание е председателката Ива Митева, само че една птичка пролет не прави ". Този коментар направи пред Б...
Проф. Герджиков не знае за какво в Народното събрание се тормозят от служебно държавно управление. „ Не го разбирам това, доста неща не разбирам и това е едно от нещата, които не разбирам “, недоумява той по отношение на опцията страната да бъде поета от длъжностен кабинет.
Той е на мнение, че мораториумът води до пречки в активността на страната. Добре че има Конституционен съд, посочи проф. Герджиков и добави, че всичко се движи от политическата еуфория.
За измененията в Изборния кодекс и концепцията за мажоритарен избор, проф. Герджиков предизвести, че чистият мажоритарен избор крие доста рискове – да влязат доста мощните владетели на стопанската система. Там ще има борба с пазаруване на гласове и въздействие, с цел да могат да работят в личен интерес. За това той избира мажоритарна и пропорционална изборна система.
Проф. Герджиков акцентира, че електронното гласоподаване ще даде по-малък късмет на необразованите хора да гласоподават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР