Не съм опонент на правителството. Винаги съм бил обективен коректив

...
Не съм опонент на правителството. Винаги съм бил обективен коректив
Коментари Харесай

Радев за Шипка: Не съм опонент на правителството, а обективен коректив

" Не съм конкурент на държавното управление. Винаги съм бил справедлив коректив на това, което виждам и против това, от което недоволстват българите ". Това разяснява президентът Румен Радев в отговор на въпрос за казаното от вицепремиера Томислав Дончев, че президентът се е позиционирал като най-големия конкурент на кабинета.

Ако държавното управление се беше вслушало по-рано в това, което споделям, в настояванията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе през днешния ден тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на Съединени американски щати, сподели още Радев. Той уточни, че оценката отразява всички неща, за които приказва от началото на мандата и поради които хората стачкуваха - касаещи корупцията в България, уроненото господство на правото, задушената среда на медиите, политизираната правосъдна система. Ако държавното управление в действителност държи на връзките ни със Съединени американски щати като стратегически сътрудник и в случай че не се вслушва в моите послания, то най-малко да слуша оценката и рекомендациите на нашия стратегически сътрудник, сподели президентът.

Президентът Радев отговори на журналистически въпроси откакто взе участие в конференцията на началника на защитата в София и се срещна с разбора на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2020 година

" Вече е доста късно ръководещите да търсят социална индулгенция за това, че анулираха тържествените празнувания на Шипка - както виждате, претекстовете им са били напълно политически, а не здравни. Контрастът сред анулираните празнувания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отварянето на комерсиалните обекти е явен " - по този начин президентът Румен Радев разяснява думите на здравния министър проф. Костадин Ангелов, че в действителност рекомендацията на здравните управляващи е била единствено за ограничение на формалната стратегия.

Вчера Ангелов дори съобщи, че или президентът лъже в рецензиите си към властта, или е бил измамен. " Здравните управляващи да се схванат кой какво написа, какво приказва и какво изпраща. Отмяната на формалната част е вследствие на писмо на община Габрово. Единствено с помощта на смелостта и патриотизма на българите не беше изопачен националният празник ", акцентира Радев.

Относно положението на армията Радев съобщи:

" Наистина този разбор на положението и подготовката впечатлява със своята искреност, обективност и визионерство какво би трябвало да се прави отсега нататък ", разяснява Радев и добави, че " за последните 2-3 години въоръжените сили се развиват с темпове, непознати за последните десетилетия ".

Той прикани армията и бранш " Сигурност " да се обръща задоволително внимание, с цел да може да се подсигурява устойчивото развиване на останалите браншове.

В същото време президентът уточни и проблеми - дребен нальот на бойните водачи, заплаха " да останем без образователна авиация " през тази година и закъснение на плана за нова бойна машина на пехотата. В тази връзка президентът прикани за " по-голяма бистрота при харченето на средства ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР