Не съм обмислял оставката си. Това заяви министърът на здравеопазването

...
Не съм обмислял оставката си. Това заяви министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Премиерът има доверие в мен, „фармамафия“ е описателна дума

Не съм обмислял оставката си. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков.


„ Имам доверие на премиера, той също има доверие в мен. Напълно съм предан към това държавно управление и премиера. Смятам, че политическо това е извънредно значимо за България. Приет съм доста добре от сътрудниците в Министерски съвет “, сподели той пред бТВ.

Проф. Хинков съобщи, че има свободата да уточни един или двама заместник-министри, останалите са прерогатив на премиера. „ Работя добре с Илко Гетов и той би трябвало да поеме част от отговорите на въпросите за реекспорта на медикаменти “, сподели той.

Здравният министър съобщи, че е освободил основния секретар, който е бил заварен, а не назначен от премиера. „ Освободих го, тъй като не бях удовлетворен от неговата безредна работа “, изясни проф. Хинков.

Според него думата „ фармамафия “ е много описателна. „ Има неща, които не са в полза на обществото, те се правят от избрани групировки или компании. Ако изчезне едно значимо лекарство за избран интервал от време, това трансформира лекуването на хората. Може да се назова ликвидиране от разстояние “, счита здравният министър.

Той разяснява и резултатите от отчета на ДАНС за неналичието на медикаменти.

„ От отчета на ДАНС не стават ясно всички аргументи, за какво изчезват медикаментите “, акцентира министър Хинков. „ Някои от аргументите могат да са свързани с цената и публичния интерес. България е дребен пазар и ние не можем да притеглим огромните компании с цените, които потискаме. Но по-страшното е да няма лекарството, по-добре да е по-скъпо “, счита той.

Проф. Хинков съобщи, че явно някогашният здравен министър Асена Сербезова взе участие в играта с реекспорта на медикаменти, тъй като е трансформирала формулата. Той уточни, че няма по какъв начин да бъдат осъдени хората за експорт на медикаменти, тъй като е основана малка врата в закона. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР