Не съм на тезгяха. Така омбудсманът на републиката Мая Манолова

...
Не съм на тезгяха. Така омбудсманът на републиката Мая Манолова
Коментари Харесай

Манолова с любопитен отговор на въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София

Не съм на тезгяха. Така омбудсманът на републиката Мая Манолова отговори на въпроса дали би се кандидатирала за кмет на София.

„ Аз си правя работата. Хората чакат да ги поддържам и да пазя техните обективни претенции. Подкрепям борбата на хората против застрояването на зелените площи, замърсяването, смяна на модела на опазването на здравето и. тъй наречените Нямам такова решение. Ако имах отговор на този въпрос от дълго време щях да съм го оповестила “, разяснява тя в ефира на bTV.

„ Колкото повече мераклии ме натискат, толкоз повече се отхвърлям. Колкото по-безцеремонно страната натиска своите жители, толкоз повече се нервирам. Различни партии се пробват да ме предлагат и оферират. Аз работя за жителите. Всяка една позиция съществува за това да взема решение избрани проблеми, с цел да е потребна на хората. Ако реша да си променям позицията ще бъде с грижа за хората и в тяхна изгода и ще разгадавам на тях “, акцентира Манолова.

Тя разяснява и препоръчаното понижаване на държавното финансиране на политическите партии. „ Това визира съществени конституционни права на българските жители и е удар в сърцето на демокрацията. Засяга се правилото на политическия плурализъм. Тези правила са отвоювани от българите при започване на прехода. Сега с отварянето на вратата на бизнеса се слага под въпрос тази независимост. Бизнесът до момента плащаше на политическите партии, само че това бе скрито и нелегално. Сега с новите оферти ще се даде опция партиите да обслужват корпоративни ползи. За мен като правозащитник, суверенът към този момент се е произнесъл, посредством предлагането от 1 лев за партиите “.

„ Ако това се случи, ще би трябвало да се мисли и за други промени. Би следвало в бюлетината против политическите партии да стои компанията, която я финансира. Истината е, че би могло да се мисли за други механизми в интерес на партиите “, уточни Манолова и даде образец - безвъзмезден достъп до публичните медии и други, само че да отвориш портите за корпорациите е все едно да пуснеш вълка в кошарата “.

„ В модела на Америка, Тръмп стартира предизборна акция и има вход от 50 $ за искащите да му чуят речите. Представете си какъв брой българи ще платят 50 лв., с цел да чуят някой политик “, сподели още Манолова. „ Категорична съм, че този въпрос и е въпрос на време по кое време дотацията ще стане това, каквато хората я желаеха “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР