Не съм лобирал за конкретна фирма, която да направи електронна

...
Не съм лобирал за конкретна фирма, която да направи електронна
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не съм лобирал кой да направи системата за случайно разпределение на дела

Не съм лобирал за съответна компания, която да направи електронна система за инцидентно систематизиране на правосъдни каузи, тъй като това не е нещо, което може да се купи от магазина. Така някогашният правосъден министър и сегашен съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов, откакто даде показания в Столичното разследване, съобщи " 24 часа ".
Според Иванов, проверяващите са работили доста професионално и той разяснява, че правораздаването е толкоз положително, колкото са налагащите го.
По думите на Иванов, проверяващите поискали от него да изясни по какъв начин се стигнало до решението на Висш съдебен съвет да промени предходната система с нова. През 2013 година, до момента в който бил в БИПИ, дружно с кадровия орган, създали отчет, в който показали проблемите на предходната система. Европейската комисия също направила рекомендации, че би трябвало да се смени системата.
" Като министър към този момент направих рекомендации. Настоявал съм да се размени остарялата система ", повтори думите си пред Actualno.com от 10 април Христо Иванов. Той направи конкретизиране, че става въпрос за системата преди тази, която в този момент се одитира - тя обаче е един тип допълнение към цялостната система и е била краткотрайно решение, гласувано единомислещо от Висш съдебен съвет, по думите на някогашния правосъден министър.
До 2017 година трябваше да бъде построена цялостна деловодна система. Пари бяха обезпечени. Това всичко аз съм го приключил, сподели иванов.
Иванов изясни, че от Висш съдебен съвет са били обърнали към необятен кръг от специалисти. Той бил виждал работната група един-два пъти.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР