Не съм изненадан от регистрирания случай на индийския щам на

...
Не съм изненадан от регистрирания случай на индийския щам на
Коментари Харесай

Д-р Кацаров за индийския щам: Може да има нова вълна на COVID и преди есента

Не съм сюрпризиран от записания случай на индийския вариант на COVID-19 у нас. Това сподели служебният министър доктор Стойчо Кацаров, разяснявайки информацията за пациент от Плевен, при който е изолиран разновидността на ковид, съобщи БГНЕС.

По думите му на този стадий не се постанова да се подхващат ограничения в района.
 Европейски Съюз ще ни оказва помощ за закъснялата осведомителна акция за имунизациите Европейски Съюз ще ни оказва помощ за закъснялата осведомителна акция за имунизациите
Ваксинационна акция ще предизвиква българите да се ваксинират против COVID-19. Това стана ясно на брифинг след срещата сред здравния м...

„ Моят заместител доктор Златанов е разпоредил е да се направи малко по-задълбочено епидемиологично изследване на всички контакни и близки родственици на този човек, за в случай че има предаване на вируса, да бъде изолирано това “, изясни той.

Д-р Кацаров разяснява, че няма да се изненада, в случай че се появят и други такива случаи. По думите на служебния министър, човекът-носител на вируса, е в положително положение и не е приет в болница.

„ Няма причина за суматоха. Но това е мощно предизвестие, че в случай че продължаваме да подценяваме вируса и се колебаем дали да се имунизираме, отлагаме по някакви други аргументи, вълна от зараза би могла да настъпи и по-рано, не есента, както някои специалисти чакат “, съобщи доктор Кацаров и уточни, че в Русия и Португалия има повишаване на заболелите и те се свързват точно с този „ Делта “ вариант.

Според него това е още един мотив да ускорим имунизацията и акцентира, че са основани благоприятни условия за имунизиране.

По отношение на ново стягане на ограниченията, доктор Кацаров успокой, че в този момент не се постанова такова, само че в случай че се записва повишаване на броя на инфектираните ще прибегнат до такива дейности.
 Румен Петков прикани служебния кабинет да упорства за следствие на СЗО и Европейска комисия Румен Петков прикани служебния кабинет да упорства за следствие на СЗО и Европейска комисия
Настояването на АБВ за следствие на СЗО и Европейска комисия в дейностите им да бъдат принудени държавните управления да закупят милиарди ваксини е повече о...

Той даде обещание обаче, че желае да се разработят критерии, които да дават предвидимост при предприемането на ограничения, а не да се вкарват изненадващо ограничавания.

Служебният министър разяснява, че имунизирането е народен въпрос, а не е на министъра на опазването на здравето и моли медиите да оказват помощ в увещание на хората, че единственият вид за справяне с вируса е имунизирането.

На въпрос дали ще бъдат дарени ваксини на Република Северна Македония, министър Кацаров сподели, че имат подготвеност да го създадат, само че преди този момент би трябвало да получат позволение от Европейска комисия и производителя, като имат опция да дарят или продадат до 300 000 ваксини и на други страни – Косово, Босна и Херцеговина и Молдова.

Д-р Кацаров посочи, че страната ни може да подари препарати на „ Пфайзер “ и „ АстраЗенека “.

Той увери, че до края на юни няма риск ваксини да бъдат унищожени, тъй като изтича срокът им на валидност и не са употребявани.
 Еврокомисар Стела Кириакиду ще се срещне с министър Стойчо Кацаров Еврокомисар Стела Кириакиду ще се срещне с министър Стойчо Кацаров
Утре, 17 юни, европейският комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду ще бъде на посещаване в Б...

 

Всичко за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР