Не съм икономист, но ето как си представям аз, че

...
Не съм икономист, но ето как си представям аз, че
Коментари Харесай

Къци Вапцаров: Държавата, за да е солидарна с хората, да махне данъци и акцизи

Не съм икономист, само че ето по какъв начин си представям аз, че е редно да реагира една естествена страна и то незабавно, в миг на рецесия. Не да споделя (държавата): Айде бе кво толкоз, все ще издържите, ще си платите сметките, по кое време не сте ги плащали, а да излезе със незабавен пакет от ограничения, с които солидарно да поеме тежестта с елементарния длъжник и поданик....
Да се лиши от редица акцизи, такси, налози, дедесета, налог здания и облаги които може да събере за този един, (може и да са три, или шест, кой знае) месец/и... по този начин може стремително да смъкна цените на горива (петролът е с 65% надолу от предходната година, с цена от 1973 година, когато бензинът беше сред 40 и 60 стотинки, с акциза, газта е с 40% надолу, на метансатницята е нагоре.. да изготви един незабавен пакет храни за оцеляване, като месо (синското е съвсем по 2 от предходната година само), самун, варива, и така нататък (20-30) които стремително да смъкна с най-малко 75%, да си махне надбавките и да смъкна сметките за ток, вода, парно със 75%.... и така нататък и тънъ... и по този начин нататък който знае по какъв начин, може да го направи... а не да вика: Айде пичове, пари няма, но вие ш се оправите, кво толкоз чак па да е станало... ходете с маски и си стойте по къщите.... ще каже но ще се появи далавера.. ами драконови ограничения против спекулата, надзор на цените, лишаване на лицензи, затвор, свински санкции и по този начин... има способи, нали имаме прокурор мъжага!

Знам, че ще се появят малоумници, дето ще кажат: Само мрънкате бе Вапцаров, я си носете маската и доста не знаете, само че не, това не е мрънкане, а опит за разумна мисъл!
... и да не приказваме, че ще има е евродотации за тази невиждана обстановка.

Къци Вапцаров

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР