Не съм говорил с конкретен човек за поста на главен

...
Не съм говорил с конкретен човек за поста на главен
Коментари Харесай

Младен Маринов: Не съм говорил с конкретен човек за поста главен секретар

Не съм приказвал с съответен човек за поста на основен секретар. Сондирал съм отзиви. Но има служба заместник-главен секретар. В момента той извършва функционалностите на основен секретар. Това е Георги Арабаджиев ". Това съобщи за " Здравей, България " новият вътрешен министър Младен Маринов. Той акцентира, че при предлагането ще бъдат спазени всички условия на закона.

Маринов изрично отхвърли изказванията, че от " Атака " са се съгласили да поддържат неговата номинация за министър, в случай че получат думата за установяване на основен секретар.

" Притесняват ме огромните упования, които ме карат да се активизирам и да се покажа във върхова форма. Надявам се и в този момент да е по този начин. Но като знам с какъв екип работя сега, имам убеденост да продължа ", призна Маринов в първия си ден на висшия държавен пост.

" Семейството ми постоянно ме е разбирало. Имам щерка на 23 години и наследник, който след няколко дни ще навърши 18 години. Добри деца са ", добави той.

В четвъртък президентът Румен Радев насочи рецензии по отношение на номинацията на Маринов за министър. Той съобщи: „ Просто е парадоксално: министър председателят маха министър на вътрешните работи поради мърлявата работа на полицията, както той се изрази. А по закон тази мърлява работа се възнамерява, провежда, управлява и управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който пък надлежно, поради тази мърлява работа, се предлага за министър. Аз не го разбирам това ”.

Маринов разяснява това изявление с думите: „ Всеки има право на мнение и на оценка, още повече президента като висш глава на страната. Но аз стъпвам на обстоятелствата. Аз бих подходил с резултатите, които сме постигнали, а те не са дребни. Мога да кажа, че за интервала имаме с 8% по-малко регистрирани битови закононарушения. По отношение на пътната сигурност, макар всички произшествия и последната, която взе доста жертви, имаме спад на убитите ".

" Енергията, която даваме за противопоставяне сред институциите, би трябвало да я отдаваме, с цел да свършим работа и да дадем сигурност на хората ", добави той.

Относно ареста на проверяващи публицисти в Радомир, за който писаха и непознати медии, той разясни: " Колегите са арестували лица, които с фенерчета отиват на място на престъпление. Снети са им сведения, както биха били снети сведения от всеки естествен жител, който ще се намира на вероятно място на престъпление ".

" Получаваме сигнал и действаме неотложно. Влизаме по отношение на подаващите сигнала. Контактът е непрестанен. Във въпросната вечер контактът е бил на телефон. Всички наши дейности са в резултат на подавана от тях информация. От ГДБОП са потърсили помощта на регионалната дирекция, защото са наоколо и познават региона. Колегите си свършват работата, намират мястото и там виждат чували с нарязани документи и с документи, които са тлеели. Изгасили са ги, с цел да могат да ги запазят. После е получена информация, че се готви още един транш на горене на документи. Нормално е на мястото да се сложи секрет, който да следи кой ще отиде при документите. Тогава сътрудниците са задържали лица, които са отишли и са почнали да ровят в документите. Това са се оказали публицистите ", сподели той.

Новият вътрешен министър разяснява и акцията против Ветко и Маринела Арабаджиеви, която се организира, до момента в който те са в чужбина: " Колегите са решили обстановката и по тази причина са работили по този начин. При всяка акция се работи съгласно съответната конюнктура. Някой път се работи, когато лицата ги няма и това не пречи на акцията ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР