„Не съм доволен от сроковете и организация на работа на

...
„Не съм доволен от сроковете и организация на работа на
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Не съм доволен от строителите на големия ВиК проект в Русе

„ Не съм удовлетворен от периодите и организация на работа на строителите, които работят по огромния ВиК план в Русе “

Това съобщи на сесията на Общинския съвет кметът Пенчо Милков, съобщи.

Той бе безапелационен, че няма по какъв начин да стоят изкопани дупки месеци наред. Затова нови улици ще се отварят за разкопаване едвам, откакто се асфалтират към този момент разкопаните в региона.

Кметът съобщи още, че не е удовлетворен от чистотата, която оставят изпълнителите в градинките и близките пространства. Водени са били няколко пъти диалози, само че към този момент администрацията ще постанова наказания. Пенчо Милков сподели още, че не е удовлетворен и от информираността на жителите и прикани всички да се срещат с графика на изкопните действия авансово на уеб страницата на ВиК-Русе.

По думите му планът на ВиК е следващото огромно предизвикателство като ковид и войната в Украйна, с което общината би трябвало да се оправи. Пенчо Милков прикани русенци за самообладание, защото ще бъде обезпечено качество във водоподаването за десетилетия напред.

По отношение на асфалтирането на разкопаните улици още веднъж бе припомнено, че при разкопаване на под 50 % от платното се асфалтира единствено траншеята от страна на ВиК. Ако е над 50 %, тогава се асфалтира цялата улица. Управителят на ВиК-Русе инж.Сава Савов показа, че има известно закъснение поради времето, само че в този момент стартират дейностите. Умишлено се разкопава на части, а не целия център по едно и също време. Той също се извини на жителите за неудобствата, само че по-късно Русе ще има съвременно водоснабдяване.

Тъй като половинчатото асфалтиране ще остави улиците в кръпки, общината има намерение да асфалтира улиците напълно. За задачата са поискани от страната над 17 млн. лева, само че плановете са отпреди Нова година. В същото време от администрацията са създали разбор на положението на всички околоблокови пространства, който е почнал през август предходната година. През декември е направено снимане на Русе с дронове. Така няма потребност хората да снимат дупките, защото общината има към този момент тази информация.

Кметът съобщи, че в бюджета са планувани 10 пъти повече средства за преасфалтиране на междублокови пространства, като задачата е още тази година да бъде показано по какъв начин ще се преобрази цялостен квартал.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР