Не съм доволен от шефката на Търговския регистър. Нека да

...
Не съм доволен от шефката на Търговския регистър. Нека да
Коментари Харесай

Борисов намекна за предстоящи уволнения заради Търговския регистър

Не съм удовлетворен от шефката на Търговския указател. Нека да преодолеем рецесията, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще създадем промени. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Шумен, оповестиха от държавната пресслужба.

„ Немалко пари и значително вложения са направени там. На тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще потърся отговорност, само че когато има рецесия, не се пипа “, добави министър председателят.

Той беше безапелационен, че няма по какъв начин да изчезне информация от регистъра.

Темата разяснява и министърът на финансите Владислав Горанов. По думите му цялата информация на Търговския указател е налична.

„ Когато регистърът е подготвен и верифициран, ще бъде пуснато и регистърното произвеждане. Сега започва регистърът с опция за информации, само че към момента не е налична услугата за регистриране в него. Цялата информация е налична към 9 август. Трябват още няколко дни, с цел да се тества базата данни за консистентност, след което ще бъде пусната и регистърната услуга “, разяснява Горанов, представен от " Фокус ".

Припомняме, че от дни Търговският указател не работи заради сериозен механически проблем. Справки към този момент могат да се вършат, само че не могат да се вписват компании и да се правят множеството други действия. Не е ясно по кое време регистърът ще проработи напълно.

Вчера от Българска социалистическа партия желаеха оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова поради рецесията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР