Не съм чула досега за починал човек от Омикрон. В

...
Не съм чула досега за починал човек от Омикрон. В
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Не съм чула за починали от Омикрон

" Не съм чула до момента за умрял човек от Омикрон. В момента сме в състояние на едновременна циркулация на Делта и Омикрон. Смъртните случаи не престават да са от Делта”. Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова в предаването " Здравей, България”.

Съветникът на премиера по здравни въпроси съобщи, че главната цел на новия проект за битка с пандемията е предварителна защита и понижаване на натиска върху здравната система. В него България условно е разграничена на 6 клъсера от области, в които обстановката с ковид ще се следи поотделно. Ако се постанова, спомагателни ограничения ще бъдат въвеждани там, където се постанова.

" Подходът е към всички в обществото. Този проект се отличава с това, че имаме повече отговорност от страна на регионалните щабове. Ако имаме в Добрич някаква си обстановка, там би трябвало да се вземат ограничения, които няма да се взимат в Гоце Делчев”, изясни проф. Аргирова.

Според нея с новия проект има предвидимост, а хората могат да наблюдават трендовете и да са готови хората. Тя изрази вяра, че няма да се стига до запълване на интензивните кревати до над 80%.
" Боя се, че не се съблюдават ограниченията – маски, стерилизация. Боя се за възрастните хора, изключително в случай че не са ваксинирани”, сподели още проф. Аргирова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР