„Не съм чул премиерът да си търси нов министър на

...
„Не съм чул премиерът да си търси нов министър на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите

„ Не съм чул министър председателят да си търси нов министър на финансите”, сподели в предаването „ Тази събота” по БТВ вицепремиерът по ръководство на евросредствата Томислав Дончев.



Думите му са във връзка оповестените от предприемача Васил Божков СМС-и с „ Влади Горанов”, като тук се засяга финансовият министър.

„ Правителството не трябва да се преценява против кого се изправя, а да си гледа работата, да следва законите и да отстоява интереса на жителите. Всякакви други прочувствени или политически причини като „ този е доста специфичен и не би трябвало да го пипате ", не важат “, акцентира вицепремиерът.

„ Границата е доста тънка. Един министър като политическа фигура, една от функционалностите му е да упражнява цивилен надзор върху работата на институциите и да ги кара да работят по-добре. Тук границата сред подобряването на работата на институциите и лобизма е доста тънка “, посочи Дончев.

„ Началник на министър Горанов е министър председателят. Министър Горанов съобщи, че няма терзания и нищо неправилно не е правил. Не мисля, че е слагал политически чадър върху някого. Той е мой сътрудник и аз имам учредения да му имам вяра. Често имаме разногласия вътре в кабинета. Финансовият ни министър се споделя Владислав Горанов. Ние непрестанно спорим и това е добър метод за взимане на решения”, сподели още Томислав Дончев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР