Не съм чул някой от управляващото мнозинство да иска оставката

...
Не съм чул някой от управляващото мнозинство да иска оставката
Коментари Харесай

Владислав Панев: До ротацията ще има още протести

Не съм чул някой от ръководещото болшинство да желае оставката на министър Вътев. Това би трябвало да бъде един от последните министри, на който да се желае оставката. Той е същински експерт, човек, който схваща проблемите в бранша. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ зам.-председателят на ПГ на " - " Владислав Панев.

Мисля, че " слонът в стаята " е методът на систематизиране на европейските дотации. Трябва да се поправя методът на държание на Европейската комисия във връзка с дотациите, огромна част от които отиват при зърнопроизводителите. България, от огромен производител на плодове и зеленчуци, на месо и мляко, се трансформира в монокултурна страна – главно зърнопроизводство, поради политиката на Европейската комисия. Земеделието има потребност от гоелми промени, съобщи Панев.

Протести има в браншове, които би трябвало да бъдат реформирани, уточни зам.-председателят на ПГ на " - ", като добави, че скоро чака митинги и в бранша на енергетиката.

По думите му допустимо е преди предстоящата ротация на министър председателите в кабинета " Денков - Габриел " да има още митинги. Вероятно и по политически аргументи могат да бъдат задействани, означи Владислав Панев.

В отговор на въпрос той сподели, че няма вътрешна информация за имена на министри, които ще бъдат заменени при ротацията.

Съмнявам се, че това ще " обърне каруцата ". Много по-важна е активността на държавното управление, акцентира Панев. Това са тематики, които единствено седмица след ротацията ще изгубят значение, добави той.

По думите му не са толкоз значими и имената на назначените за ръководители на регулаторите.

Най-важно е какъв ще бъде правилото на избор. Въпросът е в професионализма, тъй като виждаме какво се случва и последната седмица с Комисията за защита на конкуренцията. Тези регулатори са с изтекли мандати, явно има политическа интервенция в тях. Начинът е те да бъдат сменени с експерти, сподели още зам.-председателят на ПГ на " - ".

Според него в досегашната си активност държавното управление е постигнало триумфи – " не доста, само че избрани триумфи ". Като подобен Владислав Панев открои приемането на България във " въздушния " Шенген.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР