Не съм чел текста на българския закон Магнитски, който вчера

...
Не съм чел текста на българския закон Магнитски, който вчера
Коментари Харесай

Не съм чел българския Магнитски, който излезе в медиите: Асен Василев

Не съм чел текста на българския закон " Магнитски ", който през вчерашния ден излезе по медиите . Това, което е оповестено, не е признато от работната група и не е пуснато за публично разискване. Това изясни вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев след съвещанието на държавното управление във връзка изтеклия през вчерашния ден текст на законопроект, който редица специалисти дефинираха като мракобесен.

Преди ден, се появи работен вид на план за закон, авторството за който не признаха нито от финансовото, нито от правосъдното министерство. Днес всички политически партии го оповестиха за опровержителен на конституцията и законите и оповестиха, че в този тип той няма да бъде признат.

Има работна група, която работи по българския закон " Магнитски " сега. Тя е в Министерството на правораздаването и в нея вземат участие представители на финансовото и външно министерство, ДАНС и други институции. Тя приготвя 2-3 разновидността на правосъдното министерство, ние сме дали механически бележки, съобщи Василев.

Те са свързани с това по какъв начин експертно да се дефинира по кое време има заплаха за нашата финансова и икономическа система при налагане на глоба на български жители. Списъкът " Магнитски " не е единственият санкционен лист, има и други. Ще има правосъден надзор, несъмнено, само че Министерството на правораздаването е експерт по какъв начин това да стане по правния ред, добави още той.

Днес приехме проекта за приемане на еврото. Той е първа техническа стъпка и следва приемането на редица закони, които ще минат през Народното събрание, сподели още финансовият министър.

В началото на съвещанието министър председателят Кирил Петков разгласи, че през днешния ден проектът за еврото ще бъде признат от кабинета макар настояването на съдружните сътрудници от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия преди този момент в Народното събрание да се прегледа разбор за следствията и изгодите от него.

Този разбор се изготвя сега от Министерството на финансите и Българска народна банка. В момента чакаме Българска народна банка и по-късно той ще бъде оповестен. В съдружното съглашение е записано, че еврото би трябвало да бъде признато допустимо най-скоро, а техническата подготовка ще отнеме най-малко 18 месеца, разяснява Василев.

България де факто е приела еврото през валутния ръб, разясни министърът.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР