Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви

...
Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви
Коментари Харесай

Кристиян Бойков проговори: Не съм аз. Страх ме е, цяла България е срещу мен

Не съм аз индивидът, който проби системата на Национална агенция за приходите, съобщи в извънредно изявление за bTV Кристиян Бойков, упрекнат за хакерската атака против организацията. По време на ареста описа, че получил нервозен срив.

„ Има защо да съм обезпокоен, тъй като цяла България се е обърнала против мен. Конкретно за случая не се тормозя толкоз ”, каза в " Тази заран " той.

Кристиян прекара 72 часа в ареста, а там получил „ неуместни въпроси и леки закани ”.

„ Не мога да приказвам в конкретика, само че имаше закани. Всичко това е разказано и когато му пристигна времето, съдията ще го прочете ”, разясни той, допълвайки, че е настоявано да си признае всичко.

Кристиян Бойков описа още, че когато от ГДБОП му поставили белезниците, се тормозил извънредно доста. Акцията в офиса на компанията, където работи, траяла към седем часа. Иззет е един длъжностен компютър и два персонални.

По думите на Кристиян Бойков ГДБОП стига до него след получен сигнал, само че съобщи, че няма право да споделя повече информация. Според него офанзивата не е съответно против него, а против компанията, в която работи.

„ Резултатите върху компанията са тъкмо такива. От една седмица сме като под блокада ”, разяснява работодателят му Георги Янков.

„ На този стадий не бих отключил компютрите си, тъй като там е целият ми персонален живот. Имам правото на това ”, сподели още Кристиян.

„ Не можем да отключим компютрите. Това е част от политиката за сигурност, която подсигурява отбраната на данни на нашите клиенти ”, добави Георги Янков.

„ Не бих се нарекъл магьосник, както сподели министър председателят. Аз съм просто един 20-годишен възпитаник ”, разяснява Кристиян. Според него думата " магьосник " е извадена напълно от подтекста и не е на място.

„ Все още не мога да осмисля това, което ми се случва. Страхувам се ”, призна Кристиян, допълвайки, че неговата майка го поддържа доста. Работодателят му също съобщи, че стои плътна зад него.

„ Притесняват ме медиите, тъй като не съм желал по никакъв метод да ставам прочут. Бяха изписани неща, свързани с персоналния ми живот. Подразни ме това, че се ровят в него, без да знаят. По-удобно е за някои хора да пишат неща, за които нямат визия, вместо да питат. Опитаха се да ме изкарат богат, а не съм подобен ”, сподели още той.

През 2017 година, още като възпитаник, той пробива отбраната на уеб страницата на МОН. Случаят тогава закупи и медийна гласност, като от ведомството даже го поканиха да взе участие в процедурите по запазване и предпазване на информацията.

„ Опитах да предупредя МОН, че уеб сайтът им не е предпазен ”, изясни Кристиян.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР