Не съжалявам, че съм бил далеч от семейството ми, че

...
Не съжалявам, че съм бил далеч от семейството ми, че
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Всички емоции, които изживях под родния флаг, за мен са нещо свято

" Не скърбя, че съм бил надалеч от фамилията ми, че имам пет интервенции и отделих 20 години на волейбола ".
 Теодор Салпаров: Не съумях да осъществявам фантазията си за последна Олимпиада в Токио
Волейболистът Теодор Салпаров, който се отдръпна от националния тим след дълги година вярна работа, гостува в предаването " 120 минути " по bTV . Ветеранът съобщи, че страстите, претърпени с екипа на България, са нещо свято за него. Салпаров описа по какъв начин като дребен в действителност желал да се занимава с различен спорт, само че ориста го събрала с волейбола.
 Ралица Паскалева поддържа решението на Теодор Салпаров
" Много тежко се избира този миг (на отказването). Не е леко, след толкоз доста години, които си прекарал с сътрудниците си в националния тим, да вземеш това решение. При мен беше премислено добре. Сметнах, че ще е най-хубавият миг, още преди квалификацията, да спра след Токио 2020, в случай че се класираме. Това не стана, за жалост, и разгласих след последния мач с Германия, че спирам ", съобщи Салпаров.
 Теодор Салпаров: Хубаво е, че завършвам с високо вдигната глава (видео)
" Аз съм доста прочувствен човек. Винаги на игрището съм горял вътре. Може би са забелязали всички почитатели на волейбола, че след някое значимо отиграване, избавена топка от моя страна или мой сътрудник е направил точка от сервис, се хвърлям по вратовете им и се веселя. Плод на страст е, подобен ми е духът. Според мен постоянно е било плюс за нашия тим ".
 Теодор Салпаров: България, за мен беше чест!
" Малко инцидентно се намерихме с волейбола, тъй като желаех да бъде футболист. Осми клас, държаха се изпити на " Червено знаме ", само че за мен се оказа, че няма място като футболист. Майка ми, която е играла волейбол дълги години, предложи да се опитвам на тестванията във волейболната зала. Веднага ме одобриха. Сега, постоянно когато ме срещат по улицата, хората ме питат какъв брой съм висок и споделят, че наподобявам по-нисък по малкия екран. Нормално, там под 2 метра мъже няма ".
 Теодор Салпаров и Виктор Йосифов изиграха последния си мач за националния тим
" Сам си избрах №13. Винаги съм го харесвал това число. Не знам за какво, само че доста ми харесваше, а и имах някои идоли с този номер. Не бяха българи, а звезди от холандския и италианския волейбол. Андреа Джани цялостен живот играе с №13. Подавах топки през 95-та в " Зимния замък " и той беше една от легендите на Италия. Тогава те убиваха всичко. Бях помолил майка и татко ми, лека му пръст, да се фотографирам с него. Майка ми я пази. Най-лошото, което се случи, бе, че той води Германия в последния ми мач. Какво нещо е ориста ", сподели още либерото.  Адио, Токио! Германия умъртви олимпийската фантазия на България (видео + галерия)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР