Не са ясни аргументите, но при всички случаи става за

...
Не са ясни аргументите, но при всички случаи става за
Коментари Харесай

Васил Велев не успя да даде законово доказателство, че оставащият шеф на НЕК злоупотребява

Не са ясни причините, само че при всички случаи става за недобро ръководство на НЕК – явно не в интерес на стопанската система, в интерес на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите в България, които образуват 86% от Брутният вътрешен продукт . Това съобщи ръководителят на АИКБ Васил Велев, който е част от Асоциацията на работодателските организации в България, в която членува и КРИБ, отпред на която е притежателят на Нова телевизия Кирил Домусчиев . Велев разяснява откакто стана ясно, че БЕХ не приема оставката на досегашния шеф на НЕК Петър Илиев.
Именно пред Нова телевизия Велев напомни, че работодателите смятат държанието на НЕК що се отнася до ръководството на системата. Председателят на АИКБ подсети, че търгът, поради който се подвига звук – той бил за три месеца напред, като " през днешния ден до обяд като покупател ще разберете какъв брой сила ще имате – може да е 0 мегавата, може да е 500 мегавата ". Заради това работодателите смятат, че търгът е нагласен – тъй като такава сила можело да купи покупател, който е в сговор с продавача. Ако не сте верния човек, в пиковите часове ще ви продадат нула. Нормативно обаче няма проблем , призна самият Велев.
С половин уста Велев още веднъж уточни Христо Ковачки като изравен зад схемата, само че посочи, че " няма значение кой е ". Очевидно хората, за които работи Петър Илиев, са се преборили за неговия пост, настоя ръководителят на АИКБ. Той добави, че за през днешния ден отново имало търг, " с почти същите условия " – въпреки да била модифицирана, имало нерегламентиран почасов профил.
На въпрос по какъв начин реагират работодателите, като е законно, Велев се обърна към еврозаконодателството – не можело да се извличат облаги от корист. Но Велев по този начин и не уточни юридическо съображение да се приказва за корист - по смисъла на закона . По-скъп ток, по-малко пари за заплати и по-скъпи артикули, заключи ръководителят на АИКБ. Той не разяснява и за какво изобщо би трябвало работодателите да влизат в търга за ток, щом приказваме за свободен пазар, където би трябвало да има и други производители, а може да се купува ток и непосредствено от производители, на преднамерено проведени от тях търгове.
Тепърва работодателите ще мисля какво да вършат и дали да има среща с премиера Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР