Не са връзвани пациенти с вериги за легла. Това, което

...
Не са връзвани пациенти с вериги за легла. Това, което
Коментари Харесай

Не сме връзвали психичноболни с вериги, само с колани и според закона, казва директор на болница

Не са връзвани пациенти с вериги за кревати. Това, което се употребява, са кожени колани - съгласно наредбата. Това става извънредно рядко – на коланите има халки, като тези така наречен вериги се употребяват да се фиксира коланът за рамката на леглото. Това съобщи доктор Нели Николова, шеф на психиатрията " Царев брод ", след отчет на Съвета на Европа, съгласно който.
Николова увери, че колани са употребени съгласно наредбата в България и добави, че по разпоредба в такива случаи би трябвало четирима чиновници да извършат процедурата, като един наложително да е от пола на пациента, само че това било доста мъчно при нощни смени.
 Персонал би трябвало на психодиспансерите, не нова инсталация, съобщи специалист Персонал би трябвало на психодиспансерите, не нова инсталация, съобщи специалист
" Липсва схващане, че болната душа се гледа от хора. Ние нямаме потребността от скъпа инсталация, а от голям личен състав, който да е добре мот...
По думите ѝ, не е правилно, че пациентите не могат да си тръгнат без спънка, щом един път са влезнали в психиатрията. Ставало въпрос единствено в случай че има риск да извършат общественоопасни действия – тогава психиатрията сезира прокуратурата и полицията и се взема решение дали да има наложително задържане.
Николова изясни и, че проверяващите от Съвета на Европа в действителност доста се съобразили с казано от пациенти и то в поделение за психотични случаи. Готови сме да ни ревизират, сподели шефът на болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР