Не са водени разговори за имена на министри от Демократична

...
Не са водени разговори за имена на министри от Демократична
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не сме говорили с ПП за наши министри

Не са водени диалози за имена на министри от " Демократична България ", както и какви ресори би поела групировката, в случай че мандатоносителите от " Продължаваме промяната " предложат състав на кабинет с втория мандат.

Това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Думите му идват откакто по-рано на брифинг кандидат-премиерът на Политическа партия Николай Денков разгласи, че които да бъдат включени в програмна декларация, която ще бъде гласувана в зала. Ако въпросната декларация обаче не събере нужната поддръжка, то Политическа партия ще върнат досието с мандата неизпълнена на президента Радев.
 Политическа партия не виждат огромен късмет за кабинет с втория мандат
Политическа партия не виждат огромен късмет за кабинет с втория мандат

Партията се концентрира върху локалните избори

" Политическа партия са мандатоносител, те провеждат процеса. На този стадий диалози за ресори, за имена, не е имало. Дали ще има наше присъединяване в кабинета зависи от цялостния развой. Ние сме подготвени да дадем поддръжка и да участваме в усилието за Но оттова нататък по всяка конкретика можем да се произнесем, когато стигне до такава степен процесът ", сподели Иванов.

Попитан от News.bg дали възможното включване на Кирил Петков и Асен Василев в проектокабинета би понижило възможностите за поддръжка в зала предвид на позицията му, че не следва да има ярки политически лица в управническата конструкция, Иванов бе колеблив: " Ние имаме нашата позиция, аз имам моята позиция по отношение на това какво ще повиши възможностите. Това е моя позиция. Отговорността, самодейността е на мандатоносителя. Не съм приказвал за съответни хора (Василев и Петков), приказвал съм за формула, която да е допустимо най-успешна. "

" Демократична България " ще откликнат на поканата на " Промяната " и ще изпратят свои допълнения към четирите съществени целта, изведени от проектокабинета " Денков " - влизането на България в еврозоната и Шенген, както и правене на обществен пакет и подобен за подкрепяне на бизнеса. Какви ще са тези оферти обаче, водачът на " градската десница " не конкретизира, следвало първо да се произнесе груповият партиен орган.
 Все едно дали има късмет за кабинет, Политическа партия считат да показват, че вършат оптималното
Все едно дали има късмет за кабинет, Политическа партия считат да показват, че вършат оптималното

Кирил Петков приканва другите партии да заловен с приемането на законопроектите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР