Не са преведени на време възнагражденията на служителите от УМБАЛСМ

...
Не са преведени на време възнагражденията на служителите от УМБАЛСМ
Коментари Харесай

Без заплати в Пирогов - slava.bg

Не са преведени на време възнагражденията на чиновниците от УМБАЛСМ Н. И. Пирогов, а шефът на клиниката Асен Балтов влезе в пояснителен режим. В същото време Национална агенция за приходите получи на време парите си от лечебното заведение. „ Благодарим господин Балтов че останахме без заплати този месец”, написа на Facebook страницата си 18-годишният Кирил Балдев, който наскоро напусна дома за деца и стана прочут с работата си като санитар на 1-ва линия в Пирогов и ВМА в разгара на пандемията.

„ Аз предлагам да го чакаме в понеделник пред кабинета и да го поздравим с ръкопляскане! Голяма подигравка с личния състав на Пирогов е това, просто нямам думи!”, моли сътрудниците си Балдев.

„ Не ми е прелестно да бъда оплюван за неща, независещи от мен”, съобщи във Facebook от своя страна шефът на болничното заведение Балтов. „ Очаквахме до 17.00 ч. в петък да постъпят останалите фактурирани до 85% от избраните предели от НЗОК, само че те не постъпиха по сметката на Пирогов”, оплака се той. От Касата пък му върнаха бумеранга и се оправдаха със забавяне в доклада на самата болница. В последна сметка стана ясно, че вторият транш е изработен от касата в последния вероятен миг в петък на обяд и не са постъпили още по сметката на болничното заведение. „ Имам уверението на НЗОК след извършен диалог, че парите са преведени и ще бъдат в сметката ни забележими в понеделник сутрин”, уточни шефът на Пировогов.

„ Заплатите за месец април са 3.6 млн. лева, на 26.05 болничното заведение получи от СРЗОК 2.8 млн. лева, като още същия ден преведе в Национална агенция за приходите 1,5 млн. лева за осигуровки”, уточни Балтов. „ Ако те не бяха импортирани парите които чакаме в този момент нямаше да може да бъдат получени заради запор натрапен от Национална агенция за приходите! Общо взето параграф 22. Но това са обстоятелствата! Като цяло заработеното от болничното заведение е 50% от нормалното за месеца! Бъдете търпеливи до понеделник - 1 юни”, увери той. Напомняме, че по принцип работещите в болничното заведение би трябвало да получат възнагражденията си сред 25-то и 30-то число на месеца. Разбира се, това е неистина - Национална агенция за приходите няма данни да е заплашвала Пирогов, а и да запорира в първия ден след периода за заплащане!

В същото време наред с главните заплати, се бавят и обещаните 1000 лв. на медиците на първа линия. Напомняме, че през миналия месец стана ясно, че от 53-ма чиновници в Спешното поделение на бургаската болница единствено 40 получават помощта. Оказа се, че част от личния състав не покрива критериите. Съгласно писмо на министър Кирил Ананиев, с цел да получат помощ, те би трябвало да са взели участие директно при обслужване на заболели с ковид или "съмнителни ". За да няма неодобрение измежду останалите13 лекари, сестри и санитари дали от техните добавки на тези които, не отговаряли на критериите на Министерство на здравеопазването.

Сходна се оказа и обстановката в и в Горна Оряховица. Там в Спешния център работят към 54 души, само че единствено 26 от тях са получили въпросната добавка от 1000 лева

Сред ощетените се оказа и Климентин Милчев от Спешна помощ в Бургас, който акцентира, че след края на изключителната конюнктура, ще има митинги и ще се желае оставката на здравния министър.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР