Не са обсъждани рокади в кабинета. За коалицията не е

...
Не са обсъждани рокади в кабинета. За коалицията не е
Коментари Харесай

Каракачанов: Не са обсъждани рокади в кабинета

Не са обсъждани рокади в кабинета. За обединението не е проблем желаният от Българска социалистическа партия избор на съмнение за бранш " Сигурност ".
Всеки един избор е сверяване на часовник. Ако дебатът още веднъж се изроди в изродски осъществявания няма да има резултат. Ако е професионален и целеустремен, би бил потребен.
Това съобщи пред bTV вицепремиерът по сигурността и боен министър Красимир Каракачанов във връзка идния избор на съмнение към кабинета Борисов-3 за бранш " Сигурност ".

Запитан ще има ли оставка на вътрешния министър или друга оставка, защото има напрежение сред вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова, Каракачанов отговори, че напрежение има и в по-малката коалиция (на патриотите - б.р.). За него е обикновено да има разногласия.

Помолен да разяснява думите на водача на партия " Воля " Веселин Марешки, че за боен министър се избира " сульо и пульо ", Каракачанов отговори, че въпросното лице бърка хеликоптер със аероплан.

Според министъра е несериозно питането дали ще подаде оставка. " Подобен вид извършва политическа поръчка. Той плюе по Валери Симеонов и по мене. Човекът, който споделя, че нямаме потребност от армията, в този момент излиза и си прави на угрижен ", сподели Каракачанов.

Според него Марешки може би извършва политическа поръчка. Тя може да е от компании, които Каракачанов не позволява да бъдат медиатори при покупко-продажби на министерството.
" Възможно е и да е другарски огън. До преди дни беше угрижен за пенсионерите, в този момент - за армията, за която гласоподава срещу да се дават пари ", сподели Каракачанов по адрес на аптечния необут.

" Човекът с една камара каузи да приказва за морал?! - Несериозно ", изрично военният министър отхвърли да се вслуша в настояването на Марешки за отдръпване от поста.

Повод за претенции избор на съмнение е злополуката с вертолет Ми-17 на 11 юни, при която починаха двама капитани от авиобаза Крумово, а бордовият инженер е в болница без заплаха за живота. Екипажът е упражнявал избавителна задача с хеликоптера, който е бил на към 30 м над земята.

" Между 2 и 3 сек. е било рухването на хеликоптера. Той е бил ниско - на 30 м, когато е изгубил непоклатимост. Още във вторник приказвах с оживелия, отзивчив е, спомня си някои неща. Разпит не е провеждан, това би трябвало да стане с лекарско позволение ", сподели Каракачанов.

Според него две са главните версии - щета в опашния винт или неточност.

Военният министър не скри, че огромна част от бойната ни техника се нуждае от ремонт. Има абсурд - техника, благосъстоятелност на военното министерство не може да се ремонтира в цех на ведомството без социална поръчка. Тази поръчка може да бъде обжалвана от всяка компания може да апелира. В края на 2017 година украинска компания спря осъществяването на контракта за ремонт на МиГ-овете и загубихме парите, избрани за тях, сподели Каракачанов.

Друга поръчка за ремонт на стойност 3,7 млн. е забавена от компания на госпожица на 27-28 година Отдавна готвим промени. Ще предложа промени в Закон за обществените поръчки - не е обикновено компания, произвеждаща банички или продаваща бикини да апелира ремонт на военна техника, сподели Каракачанов.
Практиката на публичните поръчки по принцип да има злоупотреби направи закона около сухото да гори и мокрото, призна военният министър.

Той не скри, че от 245 водачи по щат доста малко от тях летят. Техника има, само че тя не е отремонтирана. Нещата са правени на парче. От 5 Ми-17 не лети нито един. От Ми-24 лети един, от Кугърите - 4 от БЕЛ - 3 летят и 3 не летят. За вертолетите БЕЛ - 1 млн. лв. е цената на ремонта, сподели Каракачанов.

" Имаме техника, тя стои в хангарите и оправданието няма пари за ремонт не го одобрявам за съществено. Нормалната процедура е 120 часа (нальот - б.р.). Двамата водачи са налетели 17 и 19 часа ", сподели Каракачанов.

Сега се движи плана за ремонт Су 25. С парите на МО може да си разрешаваме малко бройки. За 5-те хеликоптера Ми-24 са нужни 24 млн. лв.. Част от бойната техника се употребява за избавяне при злополучие. Тези смешни 25 млн. лева за петте Ми-17 си заслужават ", безапелационен е Каракачанов.

Искам техниката да лети и армията да е боеспособна. Всичко друго минава и отпътува.

Той съобщи, че в случай че се наложи избавителна акция в този момент, би трябвало да желаеме вертолет от Македония.

Относно съглашението сред Македония и Гърция за името Северна Македония водачът на Вътрешна македонска революционна организация съобщи: " по никакъв метод не ме тормози името Северна Македония. Уважавам хората, които имаха българско съзнание. За България спор за името няма. Спорът е сред Македония и Гърция ".

Същевременно Каракачанов изясни, че когато министър председателят Зоран Заев изброява народностите в Македония, инцидентно изпуска българите. Когато говореше за Илинденското въстание и споделя кои са участниците, споделя - турци, албанци. Да, те са взели участие, само че са взели участие в палежа на селата.

При експлоадирането на протеста се пее песента на Ботев. Знамето е било с трите цвята, като българското - бяло, зелено, алено. Никъде няма вентилатора или звездата на Вергина, разяснява Каракачанов. Северна Македония няма по какъв начин да претендира за Пиринска Македония, безапелационен е воеводата.

Какъв е компромисът сред двете страни (Гърция и Македония - б.р.) не е наша работа, сподели Каракачанов. Има и различен вид за име, загатна шеговито той, - тези, които отсъстват в изявленията на техния министър председател, да участват в наименованието.

Същевременно той напомни, че България е била първата страна, признала Македония. " Пратихме им 150 танка ", подсети военният министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР