Не сa малко тези, които си имат по някоя щастлива

...
Не сa малко тези, които си имат по някоя щастлива
Коментари Харесай

Най-странните предмети, попадали на Луната

Не сa малко тези, които си имат по някоя щастлива движимост или амулет, който им носи шанс . Именно тях взимат със себе си на пътувания, с цел да бъдат по-спокойни. Е, когато пътуването от отвън орбита на Земята, сигурно ще ти би трябвало нещо, което да крепи вярата, че всички ще бъде наред.

Оказва се, че огромна част от астронавтите имат сходни движимости . Но традицията при тях повелява да ги оставят на крайната дестинация на своето пътешестване. Затова и на Луната могат да се намерят много забавни предмети.

Когато Аполо 11 каца на естествения сателит на Земята през 1969 година, един от астронавтите - Бъз Олдрин, нoси със себе си дребна чаша, вино и самун. Той прочита молитва дружно с Нийл Армстронг и излива малко от виното на повърхността на Луната . Това е първата течност, която се изсипва там от човешка ръка.
 Снимка 482992

Заедно с Аполо 12 на Луната се оказва едно нетрадиционно произведение на изкуството - първото, което е стигнало толкоз надалеч . Тя носи името Moon Museum и съдържа шест дребни рисунки на разнообразни създатели, измежду които и Андри Уорхол.

Нюйоркският художник Форест Майерс подкупва свои другар инженер в NASA, с цел да постави творбата в един от краката на лунохода. И по този начин си остава вечно там.

Участникът в задачата Аполо 14 през 1971 година Алън Шепърд носи със себе си няколко топки за голф , който оставя измежду лунния пейзаж. Година по-късно на същото място се озовават и фамилни фотоси на астронавта Чарлз Дюк с ръчно написано обръщение на тях, написа Guardian.
 Илон Мъск, SpaceX и реакциите след сполучливото изстрелване на Falcon 9 с кораба Crew Dragon
Триумфът на Илон Мъск

Резултатът от 18 години интензивен труд

Последните двама, които се насочиха на галактически премеждие преди дни - Дъг Хърли и Боб Бенкин, взеха със себе си във Falcon 9 динозаври играчки , подарени им от техните синове. Дали и те ще се окажат на повърхността на Луната, следва да разберем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР