Не са много въпросителните във Втората осмица на класирането, но

...
Не са много въпросителните във Втората осмица на класирането, но
Коментари Харесай

Септември и Дунав се готвят за здрава битка с важен залог

Не са доста въпросителните във Втората осмица на класирането, само че за два тима обстановката е радикално друга. Септември и Дунав са разграничени единствено от точка в борбата за третото място в Група „ Б “ преди конфликта посред им на Националния стадион „ Васил Левски “.

Евентуален триумф ще подсигурява на домакините третата позиция в крайното класиране кръг преди края и много по-приемлив противник на старта на плейфоите за оцеляване – последният в Група „ А “ Верея, който е без триумф от повече от 13 месеца и понастоящем разчитащ съвсем напълно на юноши.

„ Всеки мач излизаме за победа. Ако играем, както желаеме, мисля, че няма да имаме проблеми. Целта ни е победа във всеки идващ мач. Следващата ни среща е с Дунав. Искаме да спечелим и да минем преди тях в класирането “, споделя Мариян Христов.

Амбициите на Дунав са също да се изправи против Верея и успеха е без конкуренция за „ драконите “, въпреки и те да имат преимущество в директните борби дотук със Септември. При вероятно тъждество на Националния стадион разликата сред двата тима ще се резервира, само че русенци ще би трябвало да се надяват, от една страна, на победа вкъщи против Славия, а от друга – на неверна стъпка на Септември в Пловдив против Локомотив.

„ Мисля, че с това самочувствие, което натрупват футболистите, мисля, че царува успокоение и убеденост. Мисля, че по-добре ще играем отсега нататък, Верея си Верея. Не ни бърка с кой ще играем – дали ще е със Септември или Витоша, мисля, че няма да имаме проблеми “, разяснява Людмил Киров.

В момента и двата отбора се намират в най-хубавите си турнирни серии от началото на сезона. Столичани са без проваляне в последните си 4 дуела в Първа лига и взеха 8 от 12 вероятни точки в този интервал. Дунав пък е без загуба в последните си пет срещи в шампионата, печелейки последните две от тях, в които „ драконите “ осъществиха 7 попадения.

И в двата лагера има проблеми в отбранителен проект, свързани с травмирани футболисти. Опитните Александър Башлиев и Стилиян Николов са отвън сметките за Септември, до момента в който предводителят на Дунав Людмил Киров не може да разчита на получилия разтежение Илия Мунин.

Добрата вест за русенци обаче е завръщането на извънредно значимия халф Красимир Станоев, който изтърпя наказването си.

Обрат през второто полувреме донесе на Септември цялостния комплект от точки в предходния мач против Дунав в София. Тогава Борислав Балджийски изведе „ драконите “ напред, само че след почивката Стилиян Николов и Крис Гади бяха точни, а русенци приключиха с човек по-малко след изгонването на Божидар Васев. Подобен процес и в този момент ще подсигурява третото място на Септември, само че Дунав е във напредък, а борбата дава обещание да бъде взривоопасна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР