Не са много сериалите, за които можем да кажем, че

...
Не са много сериалите, за които можем да кажем, че
Коментари Харесай

Peaky Blinders, Килиън Мърфи и какво ни е подготвил пети сезон на сериала

Не са доста сериалите, за които можем да кажем, че са ни обсебили. Peaky Blinders обаче несъмнено държи челната позиция.

За тези, които към момента не са чували за него, или пък са, само че не са го гледали, би трябвало да кажем, че сериалът е в действителност добър и към момента търсим човек, на който видяното да не му е харесало.

Една от аргументите Peaky Blinders да завоюва доста почитатели е невероятната работа на основателя и сценарист на сериала - Стивън Найт. Той ловко преплита драмата с екшън и е построява персонажите по необикновен метод.

Прекрасният образец за това е Томи Шелби (Килиън Мърфи е роден за тази роля), който събира благосклонностите ни с всяка минала минута. Със започването си сериалът ни сподели каква е ситуацията в Бирмингам малко след края на Първата международна война.

Зрелите мъже от семейство Шелби - Томи, Артър и Джон, са се завърнали от фронта, само че у тях не е останал и помен от предходните им персони. Най-добре това се вижда у Томи, който за няколко години, употребявайки прозорливия си разум и безрезервната поддръжка на фамилията си, съумя да трансформира Peaky Blinders от тайфа рекетьори в организация със легален бизнес.

Разбира се, не всичко е законно, а и това, което е, също не е реализирано доста чисто, само че тактиките на Томи Шелби постоянно сработват. Тази вечер по BBC One ще бъде излъчен първият епизод от пети сезон на сериала. До този миг получихме филмов откъс, който ни сподели по какъв начин ще бъде атмосферата в новата глава от историята на семейство Шелби.

Както знаем от края на четвърти сезон, Томи влезе в политиката. " We own the ropes, who`s gonna hang us now " (Ние притежаваме въжетата. Кой ще ни обеси сега) е репликата на Томи, която не можем да си избием от главите. Очевидно животът на политик ще открие пред него доста нови благоприятни условия, от които той, несъмнено, ловко ще се възползва.

Нещата обаче няма да бъдат толкоз елементарни, а това излиза наяве от къс фрагмент от новия сезон, публикуван от BBC One. Действието в пети сезон ще се развива в края на 30-те години на предишния век, когато фашизмът стартира да набира все по-голяма скорост.

Това несъмнено ще е проблем за Томи и фамилията му, тъй като добре знаем, че произлизат от цигански жанр, което не се връзва с вижданията на фашистите. От видеото виждаме, че някой още веднъж желае гибелта на Томи Шелби, като му е устроил много неприятна изненада, която включва доста мини.

Видеото завършва с тичащия наследник на Томи, който бърза да му заяви, че някой го търси по телефона. Дето обаче въобще не подозира, че се насочва към минирана територия. Определено към този момент нямаме и грам самообладание, с цел да забележим какво ни е подготвил петият сезон на Peaky Blinders.

Ще има и нови попълния, които ще се погрижат да създадат прекарването още по-добро. Сред тях са Аня Тейлър-Джой, която ще влезе в ролята на Джина - новата другарка на Майкъл (Фин Кол) и Сам Клафлин, който ще изиграе водачът на фашистката партия във Англия Осуалд Моузли.

Имаме още една превъзходна вест. Тя е, че в понеделник, 26 август, ще бъде излъчен вторият епизод на сезона - единствено ден след премиерата на първия. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР